Sjung högt och stolt – nu tar vi över

Då rullar man snart in i Stockholm. Pulsen börjar stiga rejält och jag känner att vore på sin plats att CoolBet slänger upp ett odds på huruvida jag kommer bli utslängd från pressläktaren ikväll eller inte. Något säger mig att de inte är lika acceptabelt att jubla rakt ut vid ett LIF-mål på Hovets pressläktare som det är hemma i Tegera.

Jag vet inte vad jag ska tro om matchen, jag vet inte ens om jag vill tro något. Att nå den här matchserien sätter på något sätt en godkänt-stämpel på den här säsongen, vilket gör att känslan är att det bara vore en bonus att gå vidare. Samtidigt vet jag att AIK har en enorm press på sig att vinna och ta sig till ett direktkval. Jag älskar att vara underdog och att ha allt att vinna. En ovan men fantastisk känsla.

Annons


Leksands IF gick nyss ut med laguppställningen och den är densamma som senast. Jag blev glad när jag såg att Mattias Nilsson var med, då han klev av inför sista perioden mot Modo trodde jag att han eventuellt skulle missa den här matchen. Många frågar också om Calle Själin och det jag vet är att han varit på is ett par gånger, men enligt Melin ska han inte vara nära spel så det skulle förvåna mig om han kommer tillbaka den här säsongen.

AIK-publiken verkar uppgiven och jag hoppas att deras spelare känner likadant. Hela säsongen har man skrutit om hur bra man varit på ett kokande Hovet, men två finalförluster på just nämnda arena och självförtroendet verkar som bortblåst. Förutom hos Weigel då kanske, som verkar ha så det räcker och blir över åt halva landet. Weigel är för övrigt en spelare som jag hoppas att Leksand är på och stör från första nedsläpp. Han är en riktigt bra spelare, men han har otroligt vekt psyke och kan lätt sättas ur balans. Lyckas man rubba honom har man vunnit mycket.

Till alla er som tar er till Hovet: Sjung högt och stolt för Leksands IF. Ikväll tar vi över!


Speltips från CoolBet:
Jag vågar inte tro så mycket, som sagt. Serb har varit täta matcher tidigare mellan dessa två lag, så ett kryss ligger nära till hands. Men jag vill ju så gärna se en vitblå seger, så att Leksand vinner och pengarna tillbaka vid oavgjort till 2.23 får det bli.

1: 2.15 X: 4.15 2: 3.00