Martin Karlsson: ”Det ska vara sådant jäkla tryck”

Ibland är man med om saker som man bara vill berätta om för alla man träffar. Det spelar faktiskt ingen roll om de man träffar också var där för man vill ge sin syn på händelsen. Niklas Erikssons tröjhissning var ett sådant tillfälle och matchen i fredags var definitivt ett sådant tillfälle. Jag var helt lyrisk efter slutsignalen, men ingen jag träffade verkade dela min enorma entusiasm – tills jag träffade Martin Karlsson.

Redan innan jag hann sätta igång ljudinspelningen berättade Martin storögt om hur otroligt mäktig inramningen var och hur gåshuden kom när han åkte mot bortastå efter sitt 2-0-mål. Det min ljudinspelning hann få med var det här:
– Det är bara vitt, det var helt magiskt.

Annons


AIK var det bättre laget spelmässigt i två perioder senast, men ett vilt krigande Leksand lyckades på något sätt värja sig mot alla anstormningar. Det känns inte hållbart om matchbilden skulle bli densamma idag, utan Leksand måste lyfta sig några nivåer i det offensiva spelet för att kunna avgöra den här matchserien i eftermiddag.
– Första perioden spelar vi med pucken lite mer, men i de sista två lyfter vi bara ut då får de komma med fart. Vi måste hålla i pucken lite mer och få ner den djupt, då kommer de inte kunna komma över oss på samma sätt, säger Martin Karlsson på frågan om vad de behöver göra bättre den här matchen.

Det kommer med största sannolikhet bli slutsålt i Tegera Arena idag, något som bara hänt två gånger tidigare den här säsongen och något som lett till vinst båda gångerna. Martin skickar med en önskning om hur atmosfären ska vara när spelarna kommer in till den första perioden:
– AIK ska få gnugga sig i ögonen när de kommer in. Det ska vara ett sådant jäkla tryck.

För att Martins önskning ska slå in kommer ALLA som är i hallen behöva bidra till stämningen. Det räcker inte för de som sitter på sittplats att överlåta stämningshöjandet till norra stå, utan alla måste dra sitt strå till stacken för att det ska koka därinne. Låt norra hålla taktpinnen, men sittplats måste vara på tå hela matchen. Då kommer grabbarna lösa en seger idag, det är jag helt övertygad om.

Det positiva med att matchen börjar 15.00 är att den eviga väntan på nedsläpp är relativt kort idag. Dessutom kan man lugna sin abstinens och värma upp sina nerver med att titta på J18-lagets avgörande åttondelsfinal mot Örebro. Det kommer förmodligen bli en lika stor pina att genomlida den här matchen som det var i fredags, men en vinst skulle göra det mer än värt. Dessutom är jag mer trygg när det kommer till att råka skrika något från pressläktaren här på hemmaplan.

Nu kör vi!


Speltips från CoolBet:
Jag är väldigt skrockfull och vill därför inte ändra ett vinnande koncept. I fredags blev matchens drag LIF-vinst samt pengarna tillbaka vid kryss och då vann Leksand. Därför blir det samma spel ikväll, den här gången till 1.70 gånger smeten.

1: 2.25 X: 4.15 2: 2.82