Immo och O’Connor tillbaka – Arntzen i mål

Vita Hästen kommer i kväll till Tegera Arena. I hemmalaget återvänder Tor Immo och Ben O’Connor från skador, samtidigt som det finns ett litet frågetecken kring Wilde Bröms. Jonas Arntzen får chansen mellan stolparna. 

Tor Immo och Ben O´Connor har missat en respektive två matcher på grund av skador, men båda är nu tillbaka i laguppställningen. Däremot kan Wilde Bröms missa kvällens match på grund av en förkylning, men beslut är inte taget än. Lucas Nordsäter spelar inte i kväll på grund av en känning och Jeppe Ollas är som bekant avstängd och spelar inte i kväll, vilket öppnar upp för ganska stora förändringar i kedjorna. Leksand har ingen ordinarie center att sätta in, utan jag skulle sätta en slant på att Lang går in och fyller den positionen. Lang spelade center ett par matcher under försäsongen och bör vara första alternativet för Leffe och Jensa. Axel Brage har stått samtliga matcher hittills och gjort det väldigt bra, men i kväll ser det ut som att Arntzen får säsongsdebutera.

Vad vet vi då om Vita Hästen? Jo, att de har seriens sämsta powerplay så här långt. På fem spelade matcher (en mer än LIF) har man haft 21 powerplay och bara gjort ett mål. Faktum är att man släppt in lika många mål i den spelformen. Segerreceptet i kväll bör annars vara en hög forecheck, då de sett oerhört skakiga ut i egen zon och slarvar med förstapass ofta.