Ritola om depressionen efter skadebeskedet

I veckans avsnitt av Siljan News podcast Dalarnas Stolthet, som pratar om allt möjligt kring Leksands IF, gästar den skadade forwarden Mattias Ritola. Han berättar om hur det går med rehabträningen och hur det var att få beskedet. 
– Efter några dagar av, rent ut sagt, depression lär man börja se framåt och jag tycker att jag kom upp på hästen igen rätt snabbt, säger han i podcasten

Det var i slutet av augusti som beskedet kom att Leksands stjärnforward Mattias Ritola skulle missa större delen av säsongen på grund av en knäskada. Ritola hade under samma månad genomgått en operation och lång rehabiliteringstid väntade. I veckans avsnitt av Siljan News podcast, Dalarnas stolthet, berättar Mattias om hur det var att få beskedet.
– Det var fruktansvärt. Jag hoppades att det inte skulle vara så illa, men man vet ju aldrig hur man reagerar förrän man får beskedet. Jag fick det i Stockholm och den känslan är egentligen obeskrivlig och man vet inte riktigt var man skall ta vägen, säger han i podcasten och berättar sedan om den första tiden efter beskedet.
– Efter några dagar av, rent ut sagt, depression lär man börja se framåt och jag tycker att jag kom upp på hästen igen rätt snabbt ändå.

Träningen går dock framåt för Mattias som kör så hårt han kan varje dag tillsammans med den nya fystränaren Jesper Gillerås.
– Jag känner ett oerhört stort stöd från både ”Jeppe” och resten av laget, jag känner att de verkligen finns bakom mig. Jag gör allt jag kan varje dag för att ta mig tillbaka så snabbt som möjligt.

Lyssna på hela podcasten här.