Persson: ”Häftig upplevelse”

Livet leker för Linus Persson, som skrev på för Leksands IF i våras. Hösten har varit en succé på isen för nya klubben och vid sidan av densamma blev han i torsdags pappa för första gången.

Linus, som sedan tidigare har två bonusbarn, missade matcherna mot Pantern och Almtuna. Detta på grund av att han gick i väntans tider, en väntan som tog slut i torsdags då han blev pappa till en pojke.
– Det har varit en häftig upplevelse, det är mycket som hänt första dygnen. Det har varit mycket intryck, men det känns jättebra, säger han.

I fredags var han också tillbaka på isen när Karlskrona besegrades i Tegera Arena. En match som Leksand till stor del avgjorde i den andra perioden, med fyra mål på lite drygt tre minuter.
– Vi gör en okej förstaperiod, men inte mycket mer. I den andra driver vi upp tempot och spelar enklare med snabbare pass. Sen är det alltid gött när det ger utdelning. Det är många som levererar i laget, nu gjorde dessutom Rundqvist och Porsberger sina första mål för säsongen. Det var viktigt.
Den tredje perioden såg aningen okoncentrerad ut från hemmalaget och det var inte långt ifrån att Karlskrona lyckades ta sig in i matchen igen.
– Vi sa att vi skulle försöka spela av första tio och vara noga med avvägningarna. Nu får de ett tidigt mål i alla fall, men som tur är gör vi ett direkt. Jag tycker ändå det var lugnt, vi bli kanske lite försiktiga dock, analyserar han.

Linus har spelat mycket tillsammans med Thomas Valkvae-Olsen och Oskar Lang inledningsvis, en formation som verkligen har levererat så här långt. Man ligger etta, tvåa och trea i den interna poängligan och har på de första elva omgångarna stått för 38 poäng tillsammans.
– Det var okej i fredags, inte så mycket mer även om vi gjorde ett. Det är kul att det har fungerat så bra från början. Det känns som att vi kompletterar varandra bra. Vi ska dock inte glömma bort Anton som gick in med Oskar och Valkvae mot Almtuna och gjorde det jättebra. Jag blev nästan lite förvånad att jag fick gå in där direkt, haha.