Oskar Lang dominerade i Scaniarinken

Scaniarinken med familjen. Inget är mer uppväxt för mig i hockeyväg. Min far och min bror är Södetälje-supportrar och om jag ville se hockey som liten var det med pappa jag skulle åka och Södertälje var hållplatsen varje gång. Här har jag sovit på läktaren under Kringel cup-matcher, här har jag sett Niklas Eriksson göra mål utan att göra mål och här har jag blivit förälskad i Leksands IF. Därför var det nostalgiskt att återigen åka den outhärdligt tråkiga vägen mellan Sala och Södertälje tillsammans med min pappa, mamma och sambo. Det kändes som en livstid sedan. När vi väl kom fram fick jag i alla fall uppleva att hamburgaren i Scaniarinken, precis som resten av arenan, blivit sämre sedan ombyggnationen.

Matchen då? Första perioden var en enformig historia spelmässigt. SSK var det klart bättre laget, men Oskar Lang såg, med tre assist, till att Leksand hade en 3-2-ledning med sig in till den första pausen. I den andra såg kvällen ut att bli en kamp mellan Oskar Lang och Nicklas Gorssmann. Den förstnämnda stänkte in 2-4 i inledningen av mellanakten och i och med det gjorde han sin fjärde poäng för matchen. Den sistnämnda skickade in reduceringen strax efter och stod i och med det för sin tredje poäng för matchen. Tor Immo hade sedan i slutet av perioden chansen att servera Lang för sitt andra mål, men valde istället att skjuta själv. Ett felbeslut som blev rätt, så Sörensen i SSK-målet släppte in den mellan benen.

I och med att SSK varit så pass spelförande i den första perioden kändes det som att det i tredje perioden skulle bli en anstormning av hemmalaget. Istället blev det en avslagen period, där det kändes som att båda lagen bara väntade på slutsignalen. Tor Immo skickade in 3-6 i öppen kasse med någon minut kvar och saken var klar.

Nu väntar samma gamla fina väg hem. Karlavagnen är på och helljuset lyser upp skogen. Allt är som förut. Allt är som det jag blev förälskad i, fast ändå inte. Allt är hursomhelst bra. Jäkligt bra.

Några saker tar jag med mig:
– Jag har aldrig sett Leksand så här dåliga, sa min bror i första paus och jag hade ingenting att kontra med. Spelmässigt var vi inte där i dag heller. Oskar Langs individuella briljans var det som la grunden till den här segern. Förhoppningsvis kan dock vinsten bygga något form av självförtroende hos laget och ge dem lite arbetsro.

– Det här är första gången vi har ett anfall som är längre än 30 sekunder, sa mamma efter 25 minuters ishockey. Hon hade rätt. Det är så det har sett ut så här långt den här säsongen. Skillnaden mot tidigare matcher  var att vi på något vänster trots det ledde.

– Hur vi stänger igen matchen i den tredje perioden. Jag tror inte SSK gick ut för att spela av en match de förde när de bara låg under med två mål. Snarare stängde vi igen för dem. Det var vi som spelade av matchen.

! – Oskar Lang. HERREGUD vilken jävla show.
! – Axel Brage. Släpper visserligen tre, men håller oss kvar i matchen i inledningen av den första perioden och känns hur lugn som helst trots tryck från SSK.
!- Vinst. Ja, det trodde jag fan inte på förhand.

? – Spelet i första perioden. Vad händer?
? – Time out. Jag har hyllat Leffe och Jensa för att de så här långt tagit time out vid rätt tillfällen den här säsongen. I dag tog de time out när Leksand för första gången i matchen var spelförande. Resultatet? SSK kom tillbaka in i matchen och reducerade strax efter.