O’Connor: ”Supportrarna har varit magiska”

Som väntat lämnade Ben O’Connor Leksand efter gårdagens match. Vi pratade med honom redan i torsdags när ryktena kom ut och han svarade direkt. 
– Det har ingenting med hockeyn att göra, berättade han.

Det blev bara tolv matcher i Leksands IF för engelsmannen. Direkt efter matchen mot Västerås satte han sig i en bil och rullade ner mot Arlanda för att nu på morgonen flyga hem till England. Direkt när ryktena om hans uppbrott med LIF kom ut så hörde jag av mig till honom för att fråga hur allt egentligen låg till och han svarade på en gång.
– Personliga skäl. Det har inte att göra med hockeyn eller Leksand, det känns jättetråkigt att lämna men det är vad som är bäst för mig och för min familj, berättade han.
Han var också tydlig med att han uppskattat tiden i Leksand även om den nog blev kortare än vad han hade räknat med.
– Jag har aldrig spelat för ett lag med så fantastiskt stöd som Leksand har. Supportrarna har varit magiska.

När jag träffade honom efter matchen i går, precis innan han lämnade hallen för sista gången, sa han att ingenting var klart gällande ny klubb. Det visade sig vara snicksnack, för redan i kväll spelar O’Connor med Sheffield Steelers igen.

Så familjeskäl är uppenbarligen orsaken till beslutet och vad som egentligen hände på träningen i tisdags kommer vi nog aldrig få veta. Att det dock skulle handla om rehab ser jag som cirka noll procent sannolikt.

Leksand presenterade i dag en möjlig ersättare i Hugo Enock, som i fjol var med och spela upp Timrå till Elitserien. Den här säsongen stod han länge utan klubb och har därför spelat med Filipstad i division 2. Nu har han fram till sjätte november på sig att visa LIF att han är värd ett kontrakt med klubben.

Ska vi leta ersättare till Ben O’Connor rakt av, alltså en offensivt skicklig högerfattad back, borde Leksand kolla mot en sådan som Oskar Drugge. I fjol stod han för 26 poäng i Västervik och belönades med ett kontrakt med Timrå. När TIK tog klivet upp har de tvingats vara mer defensivt inställda och därför har Drugge spenderat ganska mycket tid på läktaren. Bör gå att få loss.