Nordsäter och Karlberg lämnas hemma – Bröms tillbaka

Dags för möte mellan två forntida giganter inom svensk ishockey. Ett Södertälje som inlett säsongen piggt mot ett Leksand som inte har visat prov på något skönlir så här långt. 

Scaniarinken är dagens spelplats, vilket betyder att det är SSK som står för motståndet. Alltså två klassiska ishockeylag som ska göra upp om tre poäng på klassisk mark. Det blir inte bättre än så. Ryktena säger att det sålts drygt 4000 biljetter fram till matchdagen, vilket betyder att det kommer bli bra tryck i det unika bygget som är Scaniarinken (unikt på det sättet att det är en av få arenor som blev brutalt mycket sämre efter ombyggnationen 2005).

I Leksand stannar Nordsäter och Karlberg hemma för att spela med J20 under helgen. Wilde Bröms som var förkyld och missade senaste matchen mot Vita Hästen är tillbaka i truppen. Det betyder att LIF åker ned till Södertälje med endast tolv forwards och sex backar.

Södertälje har under sommaren byggt ett bra HockeyAllsvenskt lag trots att man i våras tappade såväl Fredric Weigel till AIK och Thomas Valkvae-Olsen till LIF. Sebastian Dyk och Nicolai Meyer är två nyförvärv som verkligen inlett säsongen starkt. Läste någonstans att det var 2.45 i odds på SSK-seger i kväll, vilket känns som ett riktigt bjudodds om man ser till de båda lagens säsongsinledning. Lägg därtill hemmaplansfördel och Södertälje bör ses som en ganska klar favorit till seger.