Melins första förlust

Ikväll fick Roger Melin för första gången som LIF-tränare se sig besegrad. Västerås vann rättvist mot ett LIF som mer såg ut som den tidiga decemberversionen än den vi fått se de senaste matcherna.

Redan från start var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen och förde matchen, även om Leksand faktiskt spelade helt okej och kom till några fina lägen. När Fredrik Johansson gjorde 1-0 efter drygt sju minuters spel var det inte orättvist. Med en passning sätter VIK tre forecheckande LIF-spelare ur spel och kommer i ett 3-mot-2-läge, ett läge som Johansson förvaltar. Ingripandet från Brage går att ifrågasätta vid både det första och andra hemmamålet, men han var trots allt den som höll kvar LIF i matchen hela mittenperioden.

För i den andra perioden var det än mer dominans av hemmalaget. Leksand slarvade mycket i egen zon och skapade inga som helst målchanser fram tills dess att Martin Karlsson förvaltade en fin passning av Linus Persson i slutskedet. Men innan dess hade Västerås gjort 2-0 genom Johan Skinnars.

I den tredje inledde Leksand något bättre och i inledningen förde man för första gången spelet, men när VIK efter ett snyggt anfall gjorde 3-1 genom Sebastian Benker kände man att luften gick ur LIF och att matchen var avgjord.

Som sagt, det här kändes inte som det vilt krigande och något mer kreativa Leksand vi sett under Roger Melins tid. Det var tillbaka till ett lojt och låst spel. Förhoppningsvis var det bara ett återfall.