Lundmark nätade i debuten när LIF vann

Ikväll var det en match där i princip alla parter skulle ta chansen att studsa tillbaka. Leksand rent spelmässigt, efter att inte ha spelat på topp under deras två matcher tidigare i veckan, Modo efter 2-6 hemma mot AIK och domare Lyth efter Anton Holms dundersågning av dennes insats uppe i Örnsköldsvik i fredags. Om något lag lyckades? Nej, det skulle jag inte påstå.

Det är i och för sig svårt att se om Leksand studsar tillbaka spelmässigt, med tanke på att matchen rycktes sönder av utvisningar. När det väl var spel i fem mot fem så var det snarare kampen än det taktiska som var viktigt. Modo såg väldigt frustrerade ut redan från start och inte blev det bättre av Lyths svajiga insats. Halvvägs in i såg det ut som att den här matchen skulle spåra ur fullständigt. Det snackades, det skreks, det var efterslängar och onödiga tacklingar. Lyth hade att stå i helt enkelt.

Målmässigt gick i alla fall LIF segrande ur den här striden. Först gjorde debuterande David Lundmark 1-0 i powerplay i den andra perioden. En fantastisk situation ledde fram till målet, när Tor Immos klubba går sönder och  han skriker därför efter en ny när han kommer mot båset. Lundmark verkar ta det som att Immo skriker efter byte och hoppar istället in, drar in på kassen och petar in en retur. Det andra målet kom även det i den andra perioden, när Johan Porsberger fick yta att åka in i anfallszon. Väl där var han rätt ensam och valde därför att dra iväg ett slagskott upp i bortre krysset.

Modo reducerade i den tredje perioden, en period som blev oväntat avslagen. Närmare än så kom man dock inte.

Som sagt, svårt att säga något om hur Leksand taktiskt tog sig an den här matchen och hur stor skillnad det är mellan lagen sett till senaste mötet i Ö-vik då Modo körde över LIF. Det här var varken samma Modo eller samma LIF, men jag tror inte något av lagen visade upp sig från sin bästa sida i kväll.

! – Immo, Karlsson, Pors. Anton Karlsson har fått lite mer fart under skridskorna på Pors och Immo. Rundqvist är en väldigt smart center, men tenderar snarare att dra ned på tempot i spelet och det gynnar inte redan rätt tröga Pors och Immo. Anton kör hela tiden och tvingar därför Pors och Immo att hänga med. En av de bästa linorna i dag.
! – Krigarkedjan. Behövs det ens motiveras? Viktigare än någonsin sådana här matcher där närkampsspelet är viktigare än det taktiska.
! – Brage. Tillbaka i den form som han hade i inledningen?

? – Powerplay. En miljon utvisningar och således en hel del powerplayspel. Dock inget vidare sådant.