Leksands nya tredjekeeper

Det gäller att ha en plan för allt i hockeyns värld. Leksands senaste är att registrera målvaktstränaren Jonas Levén som spelare som en säkerhetsåtgärd i fall olyckan skulle vara framme.
– Om Axel och Jonas går sönder under en bortamatch kan Levvan hoppa in, säger sportchef Christer Siik.

Vi har sett att Leksand under några av säsongens inledande hemmamatcher har haft tre målvakter i laguppställningen. Detta för att säkra upp om det otänkbara skulle inträffa, nämligen att de båda ombytta målvakterna skulle bli skadade. När det gäller hemmamatcher har det dock varit juniormålvakter som fått stå som tredjeslips, men när laget nu åkt ner till Malmö väljer man alltså att registrera Jonas Levén, klubbens målvaktstränare, som spelare.
– Ja, om båda målvakterna går sönder under en bortamatch kan Levvan hoppa in, men för att det ska vara möjligt måste han vara registrerad. Det är förklaringen, säger Christer Siik innan han tillägger att det förmodligen aldrig kommer inträffa.

Jonas Levén representerade under 90-talet Leksands IF under flera säsonger, men fick oftast agera backup. Utöver spel i Leksand hittar vi även Västerås, Borlänge och Falun på listan över lag han vaktat målet för. Hur formen är i dag? Oklart enligt Siik.
– Haha, svårt att säga. Men han håller igång med allt. Så han får väl köra någon träning så vi får se var han står.

Nu när Levvan brutit någon form av åldersbarriär kanske man kan hoppas på en comeback även för Jens Nielsen som sett riktigt het ut på isträningarna. Tänk er Jensa och Challe återförenade i en powerplay-formation. Kämpa, motståndare.