Inför Gnaget borta

Serieledarna på bortaplan är dagens uppgift för Leksand, som kommer med stärkt självförtroende efter 6-3-segern i Scaniarinken i fredags. Laget ska enligt uppgift vara detsamma inför eftermiddagens match, vilket väl kan vara sunt.

Jag förstår dock inte varför man sätter Porsberger i en fjärdelina. Det är uppenbart att han inte fått den start på säsongen som han önskat och det är rätt tydligt att självförtroendet inte finns där. Pors är en spelare som måste spela med stort självförtroende för att vara bra och när det självförtroendet inte infinner sig på grund av bra spel måste ledarna finnas där för att lyfta upp honom. Att sätta honom, som ska vara en målskytt, tillsammans med Erik Aterius och Anton Karlsson är detsamma som att bänka honom. Hur mycket självförtroende ger det honom? De hade lika gärna kunnat sätta honom på läktaren och lyft upp någon från J20.

De visste om vilken typ av spelare de förlängde med, så därför är det här helt oförståeligt för mig.

Hur som helst:

AIK har inlett säsongen ruggigt starkt men har de senaste matcherna haft det lite knackigare. Senast i fredags förlorade man borta mot Oskarshamn efter straffar. En seger för hemmalaget ger dem dock ett skönt andrum ned till strecket och en seger för Leksand skulle betyda att man hänger på topplagen.

Nedsläpp 14.00.