Han vaktar målet mot Pantern

Rosengårds ishall, där har ni namnet på dagens spelplats. Mycket mer gräsrotslada än så blir det inte i svensk ishockey och totala kapaciteten är en halv norra stå. Fan vad jag ändå älskar att Pantern spelar i en sådan hall. Charmen.

Hur som, Leksand blev utmanövrerade av Oskarshamn i onsdags och vill nog studsa tillbaka direkt. Kvällens motståndare är svår analyserade, för de har verkligen blandat och gett så här långt. På sina sju matcher har man vunnit tre och förlorat fyra. Två av dessa vinster har man tagit mot Oskarshamn och Björklöven, vilket ändå får anses som tuffa motståndare. Bland förlusterna hittar vi några riktiga bottennapp, som till exempel 10-3-förlusten mot VIK.

I Leksand väntas Jonas Arntzen vakta målet. Arntzen fick hoppa in senast när Brage fick nog och höll nollan. Han har startat en match tidigare, mot Vita Hästen, och stod även då för en stabil insats. I övrigt ser det ut att bli samma linor som förra matchen, med Karlberg som extraforward. Enda skillnaden bland utespelarna är att August Berg inte åkt med laget ned till Malmö. Inte heller Aterius är med laget på den här resan, vilket betyder att det är andra matchen i rad som han är utanför truppen.

På skadefronten har vi i dagarna kunnat läsa om att Mattias Ritolas rehab går enligt plan. Dessutom spelade Nordsäter med J20 i går och bör således vara på väg tillbaka.