Gunnarsson: ”Riktigt tungt”

Leksand stod återigen för en svag insats när Vita Hästen i kväll tog två poäng i Tegera Arena. I förlängningen kunde Gustav Ahnelöv avgöra för gästerna.
– Det är riktigt tungt faktiskt, det är ingen bra match från vår sida, säger backen Daniel Gunnarsson efteråt.

Poängmässigt en okej start av Leksand så här långt, även om spelet har lämnat en hel del i övrigt att önska. I den senaste matchen var Modo flera nummer för stora och körde över Leksand uppe i Örnsköldsvik. Därför var kvällens match en chans att studsa tillbaka och hitta ett någorlunda bra spel. Men icke.
– Det är ingen bra match från vår sida, ändå har vi 1-0 en bit in i tredje. Då släpper vi ett jäkla skitmål för att vi förlorar en närkamp och de får komma in mot mål, säger Daniel Gunnarsson.
Om jag säger att det känns som att det här är femte gången jag ser den här matchen den här säsongen, vad säger du då?
– Jag håller med dig. Vi har inte kommit upp i nivå, det finns helt enkelt mycket vi kan förbättra. Framför allt måste vi vinna närkamper, vi måste vinna våra 1 mot 1-kamper för att öppna upp för varandra. Vi jobbar inte tillräckligt hårt, det är liksom vår hemmaplan och vi har publiken i ryggen så vi ska komma ut med en jävla fart. Vi ska kunna spela ett bättre spel. Det studsar inte riktigt vår väg, men det är bara att jobba hårdare så kommer det släppa.

Gunnarsson har så här långt bildat backpar med engelsmannen Ben O’Connor. Ett backpar som sett väldigt stabila ut och som hittar varandra bra på isen.
– Ja, absolut. Det känns som att det bara blir bättre och bättre också. Ben är lite mer offensiv, så jag får ta lite mer ansvar bakåt men vi kompletterar varandra bra. Det är kul att spela med honom.

I helgen väntar två svåra bortamatcher. Först SSK på fredag och sedan serieledande AIK på söndag. Om det ska bli några poäng i dessa två matcher måste spelet upp flera nivåer och om man ska tro Gunnarsson så är det bara hårt jobb som gäller för att lyckas med det.
– Det är livsviktiga matcher som kommer nu. Vi måste upp med kampen, det är två skickliga lag så vi måste svara upp med ett stenhårt jobb för att kunna ta sex poäng i helgen.