För skölden och för Tobias Forsberg

Oh herregud vad jag inte är en människa nu. Sedan vi vann i onsdags har jag sovit dåligt, mått allmänt pyton och nu känner jag dessutom hur en kraftig förkylning ligger och lurpassar i kroppen. Jag mår så dåligt över det här att jag mest hoppas att Leksand vinner för att det ska vara över, inte för att vi ska gå upp. Jag vill bara att det ska ta slut.

Tanken var att jag igår skulle publicera en intervju som jag gjorde med Anton Karlsson efter den senaste matchen, men livet och målning i arenan kom emellan. Därför kommer jag ta med ett par citat i den här texten från det snacket. Match fyra tycker jag långa stunder liknade den första hemmamatchen i den här serien, förutom första perioden. Då hade Leksand svårt att få ut pucken ur egen zon och åkte på spelvändning efter spelvändning. Från den andra och framåt är man betydligt bättre och för spelet.
– Det känns som att vi inte slänger bort puckar, vi vågar spela, vi vågar göra de små grejerna som behövs för att behålla puckar och hitta varandra blad till blad, säger Anton om vad man gjorde annorlunda i andra och tredje.

Det kastades om lite i kedjorna inför den senaste matchen och även powerplay-uppställningarna gjorde om. Den spelformen fungerade strålande i slutspelsserien och play off-matcherna, men har hackat inledningsvis i direktkvalet. Senast såg det dock bättre ut igen.
– Vi pratar efter varje match och ser hur de spelar och hur vi ska spela. Det är alltid svårt att träna powerplay mot andra spelare än de man ska möta, men det funkade bra den här gången.
Man vet ju också att Anton Karlsson inte hatar att det blir grinigare och grinigare på isen för varje match som går.
– Det ska vara det. Det är två lag från Dalarna som gör upp om en SHL-plats, så det vore fel om det inte var det. Det ska vara känslor i hockey.

Det lär bli minst lika grinigt ikväll. Mora måste vinna för att inte Leksands IF ska ta klivet upp till SHL i deras hemmaarena. Nog för att Mora vunnit två raka kval mot Leksand, men firat i vår hall har de aldrig fått göra. Nu har paniken gått så långt att Moras klackledare ska stå och dela ut gratisbiljetter till kvällens match för att man ens ska kunna fylla sin egen ståplatssektion. Detta också för att förhindra att fler leksingar köper biljetter på den sektionen. Det kommer vara darrigt hos de rödklädda och kan Leksand täppa till i början och gärna få in ett mål så kommer paniken och ångesten bara öka. Man vet exakt vad som går igenom deras huvuden, för man har varit med om det alldeles för många gånger själv.

*

Tobias Forsberg fyller år idag och finns det någon hockeygud så avgör Leksand det här och ger honom en väldigt fin present. Oavsett hur det går så vill jag i alla fall att alla vitblåa på plats, både på isen och på läktaren, är redo att ge allt för skölden och för byn. För det hade Tobias gjort.

*

Jag letar efter tecken överallt som kan ge en hint om hur det ska gå i kvällens match. Något positivt är att MrMadhawk är på plats ikväll, vilket han var när vi gick upp 2013 och när vi gick upp 2016. Vädret däremot!? Vad är det för väder!?!?! Man minns ju att det var ganska bra väder matchdagen vi gick upp senast och att det var sol när vi gick upp 2013. Jag vet också att det var mulet när vi åkte ur senast. NU ÄR DET MASSA SNÖ!? SNÖÖÖÖÖÖ!? Hur ska jag kunna dra någon slutsats av snö???? Vars sjutton är kvalserievädret?

*

Framåt Leksands IF. Vi ska upp för Tobbe Forsberg!Speltips från CoolBet:
Jahaja, det där krysset jag har gått och väntat på har fortfarande inte kommit. Jag tänker därför frångå det tipset nu (bara för det kommer det ju), mest för att min kropp inte skulle orka en förlängning denna afton. Inför kvalet fick jag vara med i sportbladets kval-enkät och försökte då jinxa den här matchserien och sa att Mora skulle äta upp Leksand, en jinx som funkat hittills men den kanske behöver en extra knuff. Jag tänker därför inte lägga något spel på matchen ikväll, utan jag ska spela på att Mora vänder och vinner hela den här matchserien. Det spelet ligger på 4.25 och att Leksand lyckas ro det här i hamn ligger på 1.23.

Jinx-bet it is!