”Det känns skittrist”

Gårdagens match i Tegera Arena slutade med storförlust, detta trots att hemmalaget sköt hela 49 skott på mål. Gästande IK Oskarshamn visade upp en solid defensiv och enorm effektivitet och vann med klara 5-1.
– Det känns skittrist, säger Jesper Ollas när jag pratar med honom efter matchen.

Det är en uppenbart nedstämd Jesper Ollas som mötte upp mig i spelargången efter slutsignalen. Matchen var hans första sedan avstängningen han fick efter matchen mot Modo och nog hade han hoppats på en bättre återkomst.
– Det var kul att vara med igen, men det hade varit kul med en seger. Det känns skittrist, grabbarna var nere och gjorde en riktigt bra helg i Stockholm. Känslan var att skulle följa upp det på ett bra sätt, men vi gör det inte, säger han.

Nej, det här var kanske inte den uppföljningen man var ute efter. Även om man hade mycket puck genom hela matchen skapade man inte tillräckligt farliga målchanser. IK Oskarshamn spelade med fem spelare lågt i egen zon, täppte till framför eget mål och tillät Leksand att skjuta hur mycket de ville från blålinjen.
– Vi visste om att de ville spela så här. Vi försökte ta oss in på mål, men de blir ju starka när de spelar så lågt med hela laget och vi kommer därför inte riktigt in. Det blir mycket backskott och när vi då inte kommit in på mål blir det lätt för målvakten som har fri sikt, analyserar Jesper.

I Leksands jakt på att komma närmre mål flyttar man högre och högre upp i banan, vilket öppnade upp för spelvändningar. Något som Oskarshamn utnyttjade oerhört effektivt och i den andra perioden gjorde man tre mål på sina fyra första skott. Trots 4-målsunderläge inför slutakten var det enligt Jesper ett bra snack som hölls i omklädningsrummet i andra paus.
– Vi hade bra surr i andra pausen, vi var rätt förbannade men ändå sa vi att vi skulle ge det här en jäkla chans. Vi ska göra en bra prestation, så får vi se hur långt det räcker. Vi börjar också den perioden bra och så får vi ettan, men vi kommer ändå inte åt dem, speciellt framför mål som i de två tidigare perioderna.
Det kändes som att målet skulle kunna ge er lite energi, men snarare trappades tempot ner efter målet?
– Ja, målet borde gett en nytändning, men det gav inte den effekt som det borde ha gjort.