Dags för förändring nu

Pantern hemma och formsvagt SSK borta. Den här helgen skulle ju sex poäng tas och man skulle knappa in på de två topplagen som dessutom mötte varandra idag. Så blev inte fallet. Tvärtom. Noll poäng på dessa två matcher och nu måste Leksands IF faktiskt på allvar fundera på om Leffe Carlsson verkligen är rätt man för det här jobbet. Enligt uppgift ska de tankarna ha funnits hos ledningen tidigare under säsongen. Inför senaste bortamötet med SSK ska Leffe ha suttit löst och för bara ett par veckor sedan ryktades det om möten där frågan skulle diskuteras.

Det börjar i alla fall ta slut på ursäkter för Leffe nu. I fjol pratade han alltid om att han haft för kort tid på sig att sätta sin spelidé och att det var därför spelet såg ut som det gjorde. Jag vet inte hur mycket tid han behöver, men det har gått över ett år sedan han tog över nu och han har fortfarande inte lyckas sätta ett grundspel.

Årets trendursäkt har varit att laget tränat riktigt hårt hela hösten för att vara starka under mörka november. Nu är vi där. I den mörkaste delen av november och laget ser ju snarare ännu trögare ut än i oktober och september. Efter dagens svaga insats menade Leffe att de vände på alla stenar de hittade för att komma på en lösning. Kanske är det stenvändandet som gjort att man varit träningslediga så ofta den här månaden? Eller kan det vara så att all träningsledighet är anledningen till att stenvändandet ens behövs?

Imorgon börjar Tjomme sin tjänst som GM i Leksands IF. Alla som känner honom menar att hans inträde kommer leda till stora förändringar i klubben, att det nästan kommer bli som en nystart. Mitt förslag är att den göra den här nystarten ännu tydligare genom att släppa fram en annan röst i båset också. Låt Jensa ta huvudansvaret direkt från start. En som fortfarande är i början av sin tränarkarriär, som känns betydligt mer öppen för nya influenser och som är uppskattad av spelarna i laget.

Ett annat alternativ kan vara att se över möjligheten att knyta till sig HV71s guldtränare Johan Lindbom som idag fick sparken av Jönköpingsklubben. Johan är en tränare som är bra på att få ihop en grupp, som får sina spelare att må bra. Kanske är det precis vad Leksand behöver just nu snarare än en taktiskt skicklig tränare, den biten ska ju Tjomme stå för.

Men å andra sidan, det är ju inte nu vi ska vara som bäst. Eller vad säger du, Leffe?