Arntzen står i kväll

Senast Leksand gästade Nobelhallen var man inte på tå från start och hade ett 0-2-underläge redan efter två minuter. Då stod Axel Brage i Leksandskassen, men i kväll är det Jonas Arntzen som startar och Viktor Rönnqvist som backar upp denne. Detta på grund av att Axel Brage blivit pappa tidigare än beräknat och stannar därför hemma hela den här roadtripen, som i morgon rullar vidare mot Västervik.

Dessutom stannar Erik Aterius, som varit utanför truppen en längre tid, och Wilde Bröms hemma för spel med J20 till kvällen. Debuterar gör dock Hugo Enock, visserligen som sjundeback men enligt Siljan News är planen att han ska få speltid.

Det ska bli kul att se hur Leksand tar sig an den här månaden som nu kommer. Leffe har snackat hela inledningen av säsongen om hur de tränat hårt under såväl försäsong som under september och oktober för att vara så bra förberedda som möjligt inför den här tuffa matchperioden som nu väntar. Något han belyser ännu en gång för Siljan News nu på förmiddagen.
— Den träning som vi bedrivit sedan vi gick på is var inriktad på att vi ska vara bra den här perioden och fram över november månad. Hade vi tömt oss i inledningen så hade november blivit en onödigt tuff månad, säger han.

Man är ju utan att överdriva rätt luttrad till sådana här uttalanden. Hur ofta har vi inte hört sådant här snack förut utan att se någon som helst effekt av det när det väl gäller? Återstår att se om det är någon skillnad den här gången.

Den här veckan är väldigt viktig och tre vinster skulle sätta Leksand i en riktigt bra sits i tabellen. Man är två poäng efter Modo och fem poäng efter AIK, med två matcher färre spelade. De två lagen kommer dessutom ta poäng av varandra när de möts på fredag och på söndag kommer ju som bekant Modo till Tegera Arena. En svag resultatmässig vecka kan mörklägga redan mörka november, samtidigt som en stark vecka kan lysa upp hela månaden.