Zackrisson på nytt ett namn för Leksand

Senast Leksands IF var uppe i SHL plockade man in Mattias Ritola under säsongen. Samtidigt inledde man jakten på vad som skulle bli en lekkamrat till honom och namnet som cirkulerade mest var Patrik Zackrisson som då spelade i HC Lugano.

Nu när Leksand på nytt är i SHL är det dags för en ny vända med den nu 32 år gamla centern. De två senaste säsongerna har han spelat i KHL och i fjol representerade han landslaget i Euro Hockey Tour och i OS. Den här säsongen har han varit skadedrabbad och kom aldrig riktigt in i grundserien. I slutspelet har han dock levererat, då han stått för nio poäng på elva matcher. Leksands intresse för centern bekräftas av GM Thomas Johansson.
– Stämmer. Vi har pejlat av med Patriks agent om hans tankar.

Om Tjomme lyckas locka Zackrisson till Leksand den här gången återstår att se. Det kommer nog bli tufft med tanke på att han sitter på ett kontrakt som hans klubb nog inte är sugna på att bryta efter slutspelet han stod för. Det kan dock ge en fingervisning om vilken typ av spets och vilken nivå man letar.

När man pratar med Tjomme i det här skedet av lagbygget slås jag av hur lugn och trygg han känns. Han har en väldigt tydlig bild över hur han vill att Leksands IF ska spela och värvar spelare därefter. Både Olsson Trkulja och Wännström menar Tjomme inte har haft rätt roll i sina tidigare lag, något de ska få i Leksand och då blomma ut. Hur många gånger har vi inte sett det omvända? Att spelare inte har fått rätt roll här och sedan kommit till rätta någon annanstans? Att det för första gången på många år dessutom är tydligt att GM och tränare har en enad syn på saker och ting gör ju inte saken sämre.