VIK vassare i Rocklunda

I Västerås är man mycket för temadagar när det kommer till idrott. Det finns fotbollens dag, handbollens dag, bandyns dag och hockeyns dag. I de tre förstnämnda idrotterna brukar dessa dagar bestå av ungdomsturneringar, men i hockey är det annorlunda. Hockeyns dag består nämligen av att Leksands IF kommer på besök och således bryr sig plötsligt invånarna om hur det går för VIK.

Jag och strax över 4000 andra valde att på plats ta del av årets upplaga och tydligen åkte varenda en bil hit, för en parkering var lika svårt att hitta som en spelidé hos gästerna.

Alla som kom hit fick i alla fall se en match som Västerås fick precis dit de ville. De har begränsat med offensiv skicklighet i truppen och får således lägga mycket fokus på spelet i egen zon. Där lyckas de under hela matchen hålla LIF-spelarna på utsidan. LIF lyckades på hela matchen kanske skaka fram två riktigt farliga målchanser och båda resulterade i mål, så effektiviteten kan man ju inte klaga på. Västerås kändes i sin tur farliga varje gång de gick till anfall och framför allt när Frycklund var inne på isen. Snacka om att vara på spelhumör. Han var inblandad i allt.

Efter den första perioden sågade Porsberger lagets insats hårt i Cmore. Han kallade den bland annat för horribel och ”förjävla dåligt”. Ska man såga ska man sedan föregå med gott exempel, vilket Pors också gjorde när han kvitterade i inledningen av mellanakten. Men spelmässigt blev det inget bättre och Tjomme som satt precis nedanför oss idag insåg nog mer än någonsin att han har en hel del att jobba med. För att göra förändringar i formationerna löser inte de spelmässiga problem som Leksands IF har idag. Det sitter djupare än så.

Även fast Jesper Ollas såg till att det bara stod 3-2 till hemmalaget i slutet av matchen blev det aldrig spännande. Västerås vinner fullt rättvist och siffrorna borde nog varit större.

Fan, inte ens en kanelbulle fick man.