Stormatch i Rocklundahallen ikväll

Rocklundahallen! Hur många fina matcher har man inte sett här mellan VIK och LIF? Ikväll är det dags igen och känslan säger mig att vi brukar ha ganska lätt för matcher i denna kanelbulleluktande hockeylada. Känslan säger dock också att det inte kommer bli så lätt ikväll.

Hemmalaget är ett av seriens formstarkaste lag just nu. Som nykomling hade nog många förväntat sig att VIK skulle vara i de nedre regionerna av tabellen och kriga, men så är inte fallet. Istället är man på den övre halvan och ser definitivt ut att vara ett lag för slutspelsserien framåt våren.

Leksand har en högre målsättning, att nå en av de två översta platserna. Ska man nå dit kan man inte prestera lika svagt som man gjort den senaste tiden. Jag skrev en text efter förra matchen om att man behöver byta ut Leffe Carlsson, något jag står fast vid. Det har inte hänt, men nu har i alla fall Leffe börjat kasta om lite i linorna (jo, det är sant).

Superkedjan, som inte heller fått spelet att klaffa den senast tiden, med TVO, Persson och Lang slås isär. Istället kommer Persson gå center mellan Wilde Bröms och Johan Porsberger som är tillbaka i laget efter skadan. Anton Karlsson kommer ersätta Persson mellan TVO och Lang. Tor Immo kommer ikväll agera extraforward, vilket betyder att hans vapendragare David Rundqvist får annat sällskap, nämligen Karlberg och Ollas. Mackan kommer garanterat tvinga upp tempot i Rundqvists spel. Det ska bli intressant att se vilken effekt det får.

Martin Karlsson är också tillbaka och hans kedja med Tobbe Fopp och Jon Knuts är således återförenad. Det är också den enda som just nu ser ut att förbli intakt.

Så, nu är det bara att sätta sig i bilen och rulla mot gurkstan. Fullt hus väntar och jag kan redan nu känna doften av kanelbulle.