Sjätte raka förlusten för LIF

Det blev ännu en förlust och nu har Leksands IF sex raka matcher utan poäng. Sex raka utan poäng. Ta in det. Smaka på det. Spotta ut. Faktum är att vi är en nollpoängare ifrån tangerat klubbrekord. Enligt Tomas Videkling (domarna.se) är den längsta förlustsviten (ordinarie tid) sju matcher, vilket skett vid tre tillfällen: två gånger säsongen 14/15 och en gång 16/17.

Nej, vändningen kom inte ikväll heller. Västervik vann en  händelse- och chansfattig tillställning med 3-0. Visst hade det här lika gärna kunnat sluta med LIF-vinst, men det hade inte varit rättvist. Det var inte heller rättvist att Västervik tog alla tre poäng ikväll. Ett kryss hade speglat matchbilden bättre.

Hur som helst så blev det nästan tydligare än någonsin hur lite självförtroende som finns i det här laget just nu. Det började redan i andra bytet, när TVO vann puck i offensiv zon och utan problem hade kunnat ta tre-fyra skär mot mål och sedan skjutit istället väljer att söka sig ut mot sargen och leta passning. Knappast den TVO vi såg i inledningen av säsongen. Det här var ett genomgående tema ikväll, att söka sig ner mot sarghörn istället för att kliva in på mål. När chanserna väl dök upp framför mål valde man allt som oftast att försöka passa sig in i mål istället för att gå på avslut.

Defensivt såg det hur som helst bättre ut. Västervik skapade inte heller några jättechanser i den här matchen. Första målet kommer till på grund av ett dåligt LIF-byte, där Västervik ställer om spelet snabbt och kommer tre mot en (man höll visserligen på att slarva bort det läget också) och de sista två är i öppen kasse.

*

Tjomme säger sig ha förtroende för Leffe och trycker på att det är viktigt för LIF att tänka långsiktigt. Hur långt är långsiktigt? Leffes kontrakt går ut efter den här säsongen och jag tar för givet att det kontraktet inte förlängs. Kan då långsiktighet användas som ett argument för att inte göra en förändring nu?

Min, visserligen högst personliga, åsikt är att något måste göras nu för att den här säsongen inte ska gå helt förlorad. Det blir inte sämre av att lyfta fram Jensa resterande delen av den här säsongen, det om något vore väl dessutom långsiktigt då han bör vara ett namn även för framtidens Tjomme-LIF. Händer ingenting har jag svårt att se hur vi ska lyckas behålla de spelare vi vill behålla från den här truppen – hur långsiktigt är det? Att behöva bygga en ny grund nästa säsong igen?

*

Nu ska jag gå ut på en promenad och vända på en och annan sten. Förhoppningsvis hittar jag en ny hobby under någon bumling därute.