Själin: ”Såg bara målet”

Han har gjort två mål på två matcher och är ena halvan i det backpar som just nu känns som LIFs bästa. Det är inte så att jag kan ifrågasätta glädjen som Calle Själin utstrålar när jag träffar honom nere i spelargången efter gårdagens match mot IK Pantern. Säsongen 18/19 ser ut att kunna bli något positivt i alla fall för 19-åringen, trots höstens långa skadefrånvaro. Calle berättar också att det verkligen känns bra, men är även lite kritisk till sin och lagets insats igår.
– Jag tycker spelmässigt för min del känns det bra, men det var lite svajigt i inledningen. Det går fort och de checkar högt. Vi är lite sega i uppspelen och tänker lite för mycket. Vi gör en bra tredjeperiod och det är där vi vinner, säger han.
Trots att spelet inte klaffade till hundra lyckades man komma ifrån gårdagens match med tre poäng.
– Vi hittar sätt att vinna, sen kanske det inte är världens bästa hockey men vi behöver poängen och då är det inte alltid viktigt hur det ser ut. Poäng ger oss utrymme att slipa på spelet i lugn och ro.


I onsdags studsade ett skott från Calle Själin något tursamt in bakom Rifalk. Igår var det dock inget tursamt alls över Calles kvitteringsmål. I boxplay fick han pucken i egen zon samtidigt som alla lagkamrater åkte och bytte. Istället för att bara dumpa tog han sig runt en forecheckande Pantern-spelare och väl i anfallszon snärtade han iväg en handledare som Volden inte kunde stoppa.
– Jag såg bara målet och tänkte att jag bara skjuter och hoppas på det bästa. Vi möter alltid bra backar och då är det viktigt att man kan följa med i andra- och tredjevåg. Vi vet själva hur svårt det är att försvara när våra motståndare fyller på, så det har vi absolut pratat om att vi ska våga mer framåt.
När jag pratade med Filip Johansson i torsdags lyfte han Calle som en av de stora orsakerna till att hans prestationer blivit bättre den senaste tiden. Calle är inte sen med att passa cred tillbaka till sin backkollega.
– Alla vet hur bra Filip kan vara och det har funkat skitbra mellan oss. Vi tänker hockey likadant och vi känner varandra väldigt bra, så det är en trygghet att spela med honom. Man vet vad man får av honom. Vi kan har krav på varandra också, men vi har en bra jargong oss emellan.