Segersviten bruten – en poäng på Hovet

Det var längesen jag var så här laddad inför en match som jag var inför kvällens match.

AIK verkar ha taggat till ordentligt under den långdragna tröjceremonin vi fick se före nedsläpp, för hemmalaget kom ut i ett ruskigt tempo. Leksand lyckades dock försvara sig bra och i powerplay kunde även Johan Porsberger ge LIF ledningen.

Hemmalaget valde dock att rivstarsta den andra och kunde både kvittera och vända matchen innan ens sju minuter var spelade av mittenakten. Det första målet kom dock till efter en sväng hos lotteridomaren, men ledning för hemmalaget var välförtjänt inför den sista perioden.


Glädjen för alla AIK:are spårade ur snabbt i den tredje. För alla leksingar var det dock knappast oväntat att kvitteringen skulle kommma. Det var ju en tredje perioden nu. Det var återigen Johan Porsberger som hittade rätt. Johans mål innebar 2-2, ett resultat som stod sig perioden ut.

Förlängningen blev mållös och med hjälp av straffar kunde AIK ta säsongens första seger mot LIF. Jag är dock, i efterhand, nöjd med en poäng den här kvällen. Med tanke på matchbilden förtjänade nog hemmalaget alla poäng.

Jag ska ärligt säga att jag inte studerade matchen slaviskt. Jag skulle se matchen från pressläktaren, men ödet gjorde att jag såg den från bortastå. Ödet gjorde således också att min analys inte är klockren.

Image