Nilsson: ”Vår klack hörs mest”

Igår inleddes slutspelsserien och Leksand fick bästa tänkbara start. Man mötte Västerås på bortais, ett Västerås som gick in i serien med tre poäng och således redan innan premiären var en poäng före LIF men när matchen var slut hade Leksand ätit ikapp försprånget och klivit förbi. Genom mål av Mattias Karlsson, Jesper Ollas och Oskar Lang samt en Axel Brage i storform såg man till att alla tre poäng följde med hem till Dalarna.
– Jag tycker det är en jäkla stabil insats av oss, ett jäkla bra krig av alla och Brage spelar bra där bak. Så en riktigt bra bortamatch, sa backen Mattias Nilsson när vi träffades efter matchen.


Jag tycker att Mattias Nilsson, tillsammans med Axel Brage, var planens två bästa spelare. Som jag skrev i mitt inlägg efter matchen igår var känslan att Matte gjorde så nära en felfri insats man kan göra och såg hur lugn och trygg ut som helst i sitt spel.
– Oj, det håller jag väl inte riktigt med om. Det var ett krig därute och jag försöker göra det enkelt, sen har vi forwards som får göra mål, säger han själv om sin insats.
LIF-backarna såg betydligt mer aggressiva ut i offensiv zon den här kvällen. Man klev upp högt och satte ofta stopp för Västerås spelvändningar redan innan de fick kontroll på pucken, något Mattias berättar att de pratat mycket om den senaste tiden.
– Vi har pratat mycket i slutet av serien att ha bra gap control på motståndarna i mittzon och det börjar ju redan i anfallszon, har vi bra gap där blir det svårt för dem att hitta bra pass så då får de lyfta ut istället.

När Leksand kom in till den första perioden möttes man av burop från hemmapubliken, men det var ingenting som påverkade laget.
– Det är kul och tysta dem, men det var inte så högt.
Nä, hemmapubliken var inte så högljudda den här kvällen. Desto livligare var det på den andra kortsidan, där uppskattningsvis 500 leksingar höll låda och vann läktarkampen enkelt. Säsongens bästa läktarinsats hyllas såklart också av Matte.
– Det var ju förmodligen fullsatt kändes det som och sen när man kommer ut på isen så är det vår klack som hörs mest, det är jäkligt roligt.

Nu väntar två raka hemmamatcher, mot i tur och ordning Karlskoga och Västervik. Leksand har med andra ord skaffat sig ett bra slagläge i slutspelsserien, men det gäller att snabbt skifta fokus från gårdagens match och ladda om in för morgondagen.
– Suga på den här karamellen i bussen hem och ta med oss bra grejer från den här fighten, sen är det ny match på torsdag så det är bara att ladda om inför den och skaffa sig ny energi helt enkelt, avslutar Matte.

Annons