Nilsson tillbaka i laguppställningen

Lördagsmatch på hemmaplan. Kors i taket! Publiksiffran förväntas vara något högre än den i torsdags, men inte lika hög som man hade kunnat hoppas då det är just en sällsynt lördagsmatch som står på programmet. Västervik är väl dock inte det mest publikdragande laget, för att uttrycka mig aningen milt.

Hur som helst har Leksand ett bra läge inför de tre avslutande matcherna. Man är en poäng före Västerås och de närmast jagande lagen bakom i tabellen kommer att möta varandra och således även ta poäng av varandra. Kvällens match ska vara tre solklara poäng, men Västervik visade mot Västerås senast att man kan störa även topplagen i den här serien. Förlusten mot just Västerås innebar dock att lagets chanser till förstaplatsen i princip är borta, så det ska bli intressant att se hur det påverkar deras spel och prestation ikväll.

Annons


Mot BIK senast fick Leksand klara sig utan Mattias Nilsson och i stora delar av den andra perioden var även Kolan utanför spel på grund av en smäll. Båda är dock redo att spela den här matchen, vilket såklart är viktigt för lagets defensiv. Kolan har under de två inledande matcherna varit den general vi saknade i fjol och Mattias Nilsson var vår bästa spelare tillsammans Axel Brage mot Västerås.

En back som inte kommer till spel är Calle Själin. Han ska enligt rapporterna fortfarande inte vara nära spel sedan den hjärnskakning han åkte på mot AIK och jag har svårt att se att han kommer spela mer den här säsongen.

När Matte är tillbaka och Kolan gett klartecken återgår man till den laguppställning man hade mot Västerås. Man kommer alltså till spel utan en extraforward och istället kör man på åtta backar, varav Nordsäter och Enock kommer få sparsamt med speltid. Skulle någonting hända med en forward kommer Enock att fylla den platsen.


Speltips från CoolBet:
Idag tänkte jag göra något annorlunda, jag tänkte lägga in en trippel faktiskt. Jag tror att Leksand kommer vinna, jag tror att Modo kommer få med sig minst en poäng från Rocklunda och jag är rätt övertygad om att ett stukat KHK inte kommer kunna rubba Karlskoga i Nobelhallen. Således spelas LIF-VIK 1, VIK-Modo X och BIK-KHK 1 till 12.93.

Matchodds LIF-VIK
1: 1.62 X: 4.65 2: 4.60