Matchvinnaren: ”Underkänt”

Det var en lång väntan för alla murvlar som ville prata med gårdagens matchvinnare, så när det äntligen var min tur att få prata med Johan Porsberger påtalade jag att han minsann måste rappa på lite efter slutsignalen om han ska hålla på och avgöra viktiga matcher.
– Jag måste ju få lugna ner mig, skrattade han.

Utöver att man tar med sig två poäng var det inte mycket som var positivt med gårdagens match. Leksand kom inte alls upp i samma nivå som man höll när man tog den starka trepoängaren borta mot Västerås i tisdags.
– Inte så bra överlag, jag tycker de är bättre. Men det är starkt att ta två poäng, säger Porsberger.
I den första perioden var dock LIF det bättre laget och man såg ut att ha kontroll på den här tillställningen, men då valde Karlskoga att återgå till sitt framgångsrecept man hade när man fortfarande hette Bofors: man började grisa. Målet med detta var att rubba Leksands lugn och får dem att lägga fokus på fel saker, någonting man som så många gånger förr lyckades med.
– De försöker få oss ur balans och lyckas bra med det. De får oss att dra på oss onödiga utvisningar och så har de ett bra powerplay. Nej, man måste använda hjärnan ibland.

Jag ber Johan analysera lite djupare kring vad det är laget gör annorlunda den här matchen i jämförelse mot den klockrena insatsen man stod för mot Västerås.
– Jag tycker vi spelar lite dummare idag. Vi jagar när vi inte ska jaga och jag tycker vi har ett långt lag. De slår en pass och får en tre mot två direkt. Vi måste kolla på video och se vad vi gör fel.
Så det kan bero på övertaggning?
– Det stämmer nog, man vill ju köra över någon och känna att det är på allvar nu och då spelar de sig ur situationerna när vi åker runt och dumtacklar.


I förlängningen såg dock Johan till att Leksand fortsatt leder serien på poäng och att man inför de sista tre omgångarna har förstaplatsen i egna händer. Det var efter ett långt byte som han fick pucken på bladet efter en räddning av Axel Brage, isen låg öppen som en motorväg nattetid och han satte fart. Väl framme vid mål såg det ut som att han slarvat bort läget då han tappade pucken för en sekund, men han lyckades på något sätt rädda upp situationen.
– Jag åker där och är trött som fan, och när jag ska dra bak pucken innan jag ska skjuta i gubbhörnet så sticker den iväg och jag hinner tänka ”vad fan, allvarligt?”, sen försöker jag bara få den mot mål när han förflyttar sig och den går in.
Vad säger du om din egen insats i övrigt?
– Underkänt.

Nu väntar Västervik hemma imorgon (KÖP BILJETTER!), ett Västervik som i princip är borta från kampen om förstaplatsen.
– Det blir spännande och det är inget annat än tre poäng som gäller, avslutar Porsberger.

Annons