Martin Karlsson : ”Det är inte okej”

Sista perioden har den senaste tiden varit Leksands bästa. Många är gångerna då laget vunnit matcher och tagit poäng efter en stark avslutning, men igår blev det tvärtom. Man hade en ledning med sig in i omklädningsrummet efter 40 spelade minuter, när matchen sedan var färdigspelad hade Västerås vänt genom fyra mål sista 20. När jag träffar lagkapten Martin Karlsson efter slutsignalen märks det direkt att han inte är nöjd med insatsen.
– Just nu är jag jävligt förbannad, jag tycker det är riktigt dåligt i två perioder. Vi kommer ut till tredje och har chans att vinna och då drar vi på oss två utvisningar. Dom är ju bra i powerplay också, så vi förlorar massa energi på det, sen kommer vi inte upp alls tycker jag, säger han.
Enligt Martin är det främst arbetsinsatsen som fäller avgörandet i den här matchen.
– Västerås jobbar ju nå så jävulskt. Vi måste upp med jobbet för dom åker hela tiden. Jag tycker inte vi jobbar och åker tillräckligt mycket i dom två sista perioderna.

Annons

En annan del som jag tycker avgör den här matchen är Leksands spel i egen zon. Västerås sätter gång på gång stopp för uppspelsförsök med sin höga forecheck och kan långa stunder tvinga ner LIF och etablera tryck framför Brage.
– Västerås fyller på med mycket folk och vi har pratat om att komma ner med forwards och hjälpa backarna att spela loss oss, för då ges det ju is till oss också. I och med att dom fyller på med så mycket folk så öppnas ytor om vi kan ställa om snabbt.
Mycket snack inför matchen hade från LIF-håll handlat om den starka träningsveckan man haft och att man hållit ett helt annat tempo. Därför var det kanske många som skruvat upp förväntningarna en aning, jag vet att jag hade gjort det i alla fall. Varför man inte fick ut det i matchen igår har Martin svårt att analysera när vi pratar.
– Det är svårt att svara på så här direkt efter, för jag är så jäkla frustrerad just nu. Det har varit bra fart och den första är en bra period ändå, bra powerplay, bra mål och så vidare. Sen kommer vi ut och står lite på hälarna, kanske gick det lite för lätt på vissa håll i första. Det är inte okej.

Som sagt är det väldigt tydligt att Martin är irriterad efter den här matchen. Men att gå runt och älta den svaga insatsen finns det inte utrymme för just nu.
– Nu är det bara att varva ner ikväll, sen är det ny träning imorgon och ny match på söndag. Det finns inte tid att tänka på det här, utan vi får ta med det som är bra och rätta till det vi gjorde mindre bra.
Serien börjar nu verkligen dra ihop sig. Mellan lag 3 och lag 6 skiljer det endast en poäng. Efter gårdagens förlust och övriga resultat den här omgången har nu LIF halkat ner från just tredjeplatsen till sjätteplatsen. Att stirra tabell är dock ingen hobby Martin börjat med.
– Klart man har koll på tabellen, men samtidigt är det match för match. Vinner vi våra matcher som är kvar har vi en bra chans att knipa tredjeplatsen som vi vill ha.