Marcus Karlberg nominerad till Guldgallret

Guldgallret är ett pris som tilldelas HockeyAllsvenskans främsta junior med syfte att främja ungdomsverksamheten inom svensk ishockey, samt ge uppmärksamhet till unga talanger. Förutom äran får den vinnande juniorens klubb och ungdomssektion dessutom 100 000 kr. Supportrar till varje klubb har fått rösta fram en kandidat från varje förening, och sedan har experter chansen att plocka ut ett wild card (hockey-folk hatar inte uttrycket wild card). Leksand representeras den här säsongen av Marcus Karlberg.


Enligt oddssättarna på CoolBet får dock Mackan stå åt sidan för Falusonen Samuel Ersson. Målvakten har kanske varit den viktigaste delen i det Västerås som gjort succé som nykomling. Dessutom tog Ersson förstaspaden i JVM.
– För oss är Västerås målvakt Samuel Ersson en given favorit då han är den kanske enskilt största anledningen till att nykomlingen Västerås går mot SHL-kval. Som Erssons största konkurrenter ser vi Oskarshamnsduon Filip Sveningsson samt Adam Åhman, säger Robin Karlsson, Sverigechef på Coolbet.

Guldgallret instiftades 2010 och en gång har en leksing stått som segrare. Ni får en gissning på vem det kan ha varit. Jag väntar.

Ja, precis. Filip Forsberg plockade hem utmärkelsen 2013, en säsong där Filip sköt upp Leksand till Elitserien, debuterade i Tre Kronor och debuterade i NHL.

Odds från CoolBet:
Samuel Ersson(VIK Västerås HK) 1.25
Filip Sveningsson(IK Oskarshamn) 5.00
Adam Åhman(IK Oskarshamn) 5.00
Jacob Peterson(IF Björklöven) 5.50
Philip Broberg(AIK) 8.00
Oskar Bäck(BIK Karlskoga) 21.00
Lukas Wernblom (MODO Hockey) 51.00
Linus Cronholm (IK Pantern) 51.00
Linus Karlsson (Karlskrona HK) 101.00
Marcus Karlberg (Leksands IF) 101.00
Hugo Gustafsson (Södertälje SK) 101.00
Leon Larsson (Almtuna IS) 151.00
Elias Gunnarsson (Tingsryds AIF) 151.00
Arvid Degerstedt (Vita Hästen) 151.00
Johan Svensson (Västerviks IK) 151.00

LÄGG DITT SPEL HÄR:

Annons