Leksand värvar från LHC, college – och DEL?

Fredrik Forsberg från Almtuna var det första namnet som läckte ut och nu kommer tre nya. Mattias Göransson, 24, är som närmast kommer från spel i college-ligan NCAA ska enligt HockeyNews vara klar för Leksands IF, något jag också ha fått höra. Direkt efteråt avslöjade Sportbladet att även Daniel Olsson-Trkulja är klar för LIF. Ännu ett namn, som enligt bra källor, är uppe för diskussion är Andrée Hult som närmast kommer från spel i tyska DEL. Han är en 31-årig center som inte har superimponerande siffror i Tyskland, i alla fall inte om man ska jämföra med våra senaste värvningar därifrån. Han har tidigare spelat juniorhockey i Mora och spelat i Allsvenskan för Timrå och Bofors.

Det har ryktats om att 3-4 spelare ska ha varit klara sedan en längre tid och det är förmodligen dessa fyra det rör sig om. Dessa värvningar har, om man ska gå efter Tjommes uttalanden, varit tänkta att gå in oavsett serie.

Inget av namnen som har läckt ut så här långt är kanske namn som faller leksingarnas höga kravbild i smaken. Framför allt inte när man valt att göra sig av med publikfavoriter som Johan Porsberger och Jesper Ollas. Ska Tjomme få någon typ av arbetsro den här våren behöver han presentera någonting som utan minsta tvekan är bättre än de spelare han gjort sig av med.

Skridskoåkning verkar vara väldigt högt prioriterat av Tjomme, det är väl den slutsats vi kan dra så här långt av Silly.