Jon: ”Behöver inte vara fel att åka iväg ett tag”

Nej, inte heller söndagsmatchen mot BIK Karlskoga hemma i Tegera Arena skulle vara startskottet på den vändning som Leksand behöver. Detta trots att man inledning av matchen spelade betydligt bättre än de senaste matcherna och dessutom tog ledningen genom Axel Bergkvist. Totalt sett tycker jag dock att det är ett fall framåt, om än inte jättestort, något Jon Knuts höll med honom när jag träffade honom efter matchen.
– Ja, det känns lite som att det bara är målen som saknas. Det är det som gör att man får häng, liv och energi i matcherna. Vi har för jäkla svårt att få in pucken nu, men visst är det ett steg framåt, säger han.

Efter Axels ledningsmål känns det som att det händer något. Man tummar på defensiven och Karlskoga kommer mycket enklare till farliga lägen än vad man gjorde inledningsvis.
– Lite så var det. Vi går tillbaka till bekvämligheterna igen. Innan var vi på varandra om korta byten, sen blir det ett lite för långt byte och ett lite för långt lag. De får ett skitmål med sig när de får ett långt och vi inte lyckas byta. Ett lag med dåligt självförtroende klarar inte det och det är där vi är nu.

Man har pratat mycket om att bli rakare och bättre framför båda målen för att komma ur den här negativa trenden. Något annat som behövs är några som tar täten, vilket Jons kedja med Martin Karlsson och Tobias Forsberg gjorde idag. Så fort man fick chansen var man framför BIK-målet och stökade runt. Det var även dessa herrar som skymde Eriksson-Ek när Axel stänkte in 1-0-målet.
– Jag tycker att vi gör en av våra bättre matcher nu på slutet och försöker visa vägen. Vi tar pucken in mot mål, men på något sätt studsar det åt fel håll. Det känns som att det kan bli en ketchupeffekt till slut för vi skapar ju, tycker jag i alla fall. Kan bara pucken gå vår väg så kan det släppa.

Nu dröjer det tio dagar innan nästa hemmamatch. Under nästa vecka väntar bortamatcher mot Västervik och Modo. Att komma iväg ett par dagar är ingenting som Jon ser som negativt.
– Det behöver inte vara fel att åka iväg och byta lite miljö. Det är klart vi ska och vill vinna här hemma också, men det kan kanske bli en liten ryggsäck också vilket det kanske ser ut som långa stunder, avslutar han.