Jesper Ollas lämnar Leksands IF

Så var det dags för ännu en spelare att lämna Leksands IF och den här gången är det inte vilken spelare som helst. Jesper Ollas får inget nytt avtal av Tjomme, som fortsätter rensningen och att ta obekväma beslut. Tjomme säger så här till leksandsif.se om beslutet:
– Vi har valt att inte förlänga vårt avtal med Jesper. Han har gjort enormt mycket för föreningen och är en kulturbärare i Leksands IF. Men nu ska vi försöka ta nästa steg och då har vi gjort den bedömningen att Jeppe inte ryms inom den planen och kartan kring laget som vi håller på att bygga.

Jeppe själv säger att han förstår beslutet och det gör jag också även om det gör ont. Jesper var Leksands IF för mig under mina första år på läktaren. När han kom tillbaka från Brynäs var det bland de bästa besked jag fått i värvningsväg och det kommer kännas lika tomt nu som senast han lämnade föreningen. När han gästade podden för några veckor sedan pratade han om hur mycket det skulle betyda för honom att vara med och spela upp Leksands IF till SHL igen, något han nu lyckats med.
– Det känns superbra att avsluta så här. Jag hade ett treårskontrakt och där var mitt mål att etablera klubben i SHL. Så visst är det inte helt uppfyllt, men ändå hyfsat, säger Jesper till leksandsif.se.

Jesper har blivit erbjuden en roll inom föreningen, men vilken typ av roll det rör sig om framgår inte av det pressmeddelande som Leksands IF skickat ut. Kan tänka mig att det antingen rör sig som en säljartjänst eller att backa upp Challe i J20-båset kommande säsong. Han är dock inställd på att fortsätta spela ishockey och har därför inte tackat ja till erbjudandet.

Det är få spelare jag unnade det här avancemanget mer än Jesper Ollas. Jag vet hur mycket det betyder för honom att få vara med och föra oss tillbaka. Att han får vara delaktig i den här resan – och på det sättet – är så oerhört vackert. Den här säsongen har han varit exakt så som vi alla minns honom från sin första sejour i Leksand. Det går inte att avsluta sin LIF-karriär på ett värdigare sätt. Jesper Ollas kommer alltid vara en vitblå hjälte.

*
Åtta spelare har nu lämnat och fler lär det bli. Man väntar ju med spänning på första nyförvärvet. Vi vet ju vid det här laget att Fredrik Forsberg från Almtuna ska vara klar, vilket både jag och Sportbladet skrivit om, men det är ju inte presenterat än.

Att Jeppe inte får förlängt öppnar ju också upp för en förlängning av Anton Karlsson och att han då blir den nya tredjelänken i formationen med Karlsson och Knuts (som jag gissar kommer bestå även nästa säsong).