Hugo Enock kvar säsongen ut

Idag meddelade Leksands IF att man förlängt med Hugo Enock säsongen ut. Jag blev faktiskt förvånad över det beslutet, av flera anledningar. Framför allt för att jag inte ser vad han tillför som vi inte redan har. Visst kan man efterfråga någon som är skicklig defensivt, något som kommer komma när Calle Själin blir hel, men framför allt anser jag att vi har en offensiv lucka att fylla i backbesättningen efter att Ben O’Connor lämnade. Jag ser inte Hugo som varken en defensiv klippa eller offensiv spets.

Nu är visserligen både Calle Själin och Kolan på skadelistan, men ska man gå på rapporterna så är båda tillbaka i spel under december och då har jag svårt att se vem Hugo ska peta. Dessutom är jag inte helt säker på att man slutat kolla efter en ersättare till Ben. Samtidigt har vi August Berg, som enligt mig varit bättre och nyttigare när han väl fått chansen, just nu spelandes i J20. Nu har vi visserligen både Axel Bergkvist och Filip Johansson på backsidan, så nog kan LIF-styrelsen argumentera för att man visst satsar på egna juniorer i den här klubben, men prioriterar man dem?

Jag hade förstått om LIF valt att förlänga december ut, men jag blev förvånad att man valde att skriva ett avtal som gäller resten av säsongen.

Nu är det bara att önska Hugo lycka till och hoppas att Leffe kan få ut max av den utvecklingspotential som Tjomme sett. Jag spelade för övrig in Dalarnas stolthet tillsammans med Tjomme idag och det är väldigt tydligt att han inte fattar några beslut utan att det finns en tanke bakom, så in Tjomme we trust.