Hemmapremiär ikväll – Nilsson saknas

Hemmapremiär i slutspelsserien väntar i afton, och många lyfter på ögonbrynen åt det låga publikintresset. Runt 4000 biljetter sägs vara sålda och runt om på sociala medier ser jag leksingar som tycker att det är på tok för lågt. Det tycker jag också egentligen, men jag förstår också svårigheten i att locka folk till den här matchen. Dels upplever nog många den här slutspelsserien som endast en förlängning av grundserien, konceptet är svårsålt helt enkelt. Det är ingenting som bara gäller i Leksand, utan jag vet att AIK hade samma problem förra säsongen. Dessutom väntar en till match på hemmais om bara två dagar och en lördagsmatch trumfar alltid en torsdagsmatch. Sedan tror jag att många leksingar är aningen bortskämda med att vi alltid når ett direktkval, vilket gör att slutspelsserien än mer bara ses som en transportsträcka. Kvalet börjar när vi möter Mora, typ.

Annons


Personligen ser jag inte det här som någon transportsträcka. Fokuset från den skoluppgift jag egentligen ska hålla på med idag förflyttas ofta till kvällens match. I tisdags var jag mer laddad än nervös, idag är det helt tvärtom. Jag kände att vi kunde åka ner till Västerås och spela utan någon större press egentligen, då jag ansåg att den största pressen låg på VIK. Nu när vi vann den matchen har vi plötsligt någonting att förlora igen, vilket skrämmer mig. LIF har ju genom tiderna varit bra på att förlora det vi haft att förlora när tillfälle har getts.

I Leksand saknas ikväll Mattias Nilsson. Jag tycker att Matte var bästa vitblåa utespelare i tisdagens match så nog är det ett tungt avbräck för honom. I hans frånvaro kliver Lucas Nordsäter in på sexbackar. I övrigt ställer man upp på samma sätt som mot Västerås.

Karlskoga vann mot Modo i den första omgången med 2-0 hemma i Nobelhallen. Jag skummade igenom den matchen efteråt och min uppfattning är att 2-0 var i underkant och att det långa stunder var Erik Hanses som höll Modo kvar i den matchen. Karlskoga har sagt att man bara ska gå in och köra i den här serien och att deras styrka är att det bara är spelarna själva som tror på dem, så nog är ändå känslan att vi kan få se en glimt av det Karlskoga man alltid mötte för fyra säsonger sedan. Men utöver grisandet har man också en hel del spets. Poängen har inte sällan kommit från två ex-leksingars klubbor den senaste tiden, nämligen Fredrik Forsberg och Tor Immo. Dessa två spelare lär vara fyllda av revanschlusta mot klubben som i Fredriks fall inte trodde på honom och i Tors fall klubben som inte gav honom rätt förutsättningar (enligt honom).

Det kommer bli en nervös afton.


Speltips från CoolBet:
Båda lagen höll nollan i premiäromgången, så att det finns defensiva kvaliteter råder det ingen tvekan om. Därför tror jag på en målsnål tillställning. Under 4.5 mål till 2.39 blir kvällens drag.

1: 1.73 X: 4.45 2: 4.05