Han kan bli ny sportchef i Leksand

 Leksands IF är på jakt efter en ny sportchef och enligt Sportbladet ska ett av de namn som diskuteras vara Anders ”Masken” Carlsson. Uppgifter som även vi nåtts av. Masken har varit aktiv i klubben tidigare som spelare och just sportchef.

Mikael Karlberg sa upp sig som sportchef i Leksands IF under förra säsongen, sedan dess har Leffe Carlsson och Christer Siik suttit på stolen. Nu är man på jakt efter ett nytt namn och ett av de namn som diskuteras ska vara Anders ”Masken” Carlsson. Sportbladet var först ut med uppgifterna, och källor till LIFnews bekräftar att det står mellan Masken och ett än så länge okänt namn.
När vi ringer Masken för att fråga om hans eventuella comeback i Leksand svarar han kryptiskt.
– Jag kan inte kommentera det. Skulle frågan komma får jag ta ställning till det då, men Leksand ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger han.

Maskens senaste sportchefsuppdrag var i Rögle, ett uppdrag han avgick i från i våras när bröderna Abbott kom till klubben. Han spenderade fyra säsonger i Ängelholm och var bland annat med att ta upp klubben till SHL. Almen Bibic var i Rögle som spelare under dessa fyra säsonger och har bara gott att säga om Masken.
– Han är en av de bästa sportchefer jag haft. Han bryr sig om alla och backar alltid sina spelare, säger han.

En annan av Maskens tidigare klubbar, Brynäs, letar också sportchef och även Gävleklubben ska vara intresserade av hans tjänster. Våra källor uppger dock att hans eget förstaval är Leksand.