Gunnar Persson blir assisterande tränare

Leksands IF meddelar idag att Gunnar Persson blir den som får fylla den lucka som Christer Olsson lämnade när han gick till Örebro efter säsongen. Gunnar är en väldigt rutinerad tränare och stod för första gången i ett Elitseriebås 1997. Roger och Gunnar har jobbat med varandra i flera omgångar, senast i AIK säsongen 2011/2012. Den senaste säsongen var Gunnar huvudtränare för division 2-laget Borås Hc. Kontraktet med Leksand sträcker sig över en säsong.
– Viktigt i rekryteringen av Gunnar har varit att vi får in en person med stor hockeykunskap som vill utveckla spelare och Leksands spelfilosofi. Dessutom har vi sökt en person med ett lugn och som står för samma ledarskap som Roger. Vi har valt att satsa på ett ledarteam med stor och lång erfarenhet inför de utmaningarna som väntar Leksands IF. Att då ha ett ledarteam som kan förmedla förtroende, lugn och trygghet till spelarna kommer bli extremt viktigt. Förutom att Gunnar jobbat under lång tid på seniornivå tillsammans med Roger så har Gunnar även jobbat på juniorsidan och vet vilka krav som ställs idag på den individuella utvecklingen hos varje individ. Det känns otroligt kul att få hälsa Gunnar välkommen till Leksands IF, säger Tjomme till leksandsif.se.

Ja, så rutinen och det faktum att han och Roger känner varandra är väl det som får en något lugn. Man behöver alltså inte oroa sig för att detta ska rubba samspelet i tränartrion. Lite förvånad är jag ändå över valet av en så pass rutinerad tränare. Jag trodde snarare att Leksands IF skulle försöka få in ett yngre namn. På spelarsidan pratar man mycket om spelare som vill framåt i karriären och jag trodde att man skulle försöka få in en sådan även på bänken bredvid Roger med målet att en sådan rekrytering hade kunnat öppna upp för ett övertagande av huvudansvaret efter nästa säsong.