Göransson, Olsson Trkulja och Wännström klara – Aterius lämnar

Leksands IF skickade nyss ut ett pressmeddelande där man skriver att Mattias Göransson, Daniel Olsson-Trkulja och Sebastian Wännström är klara för klubben. De två förstnämnda har det ryktats om flitigt under dagen. Göransson kommer senast från spel i college-ligan NCAA och tackade enligt HockeyNews nej till ett kontraktsförslag från New York Rangers organisation för att komma till Lekasnd. Tjomme säger följande om honom:
– Mattias Göransson är en stor back som är bra att spela pucken från egen zon. Han har bra räckvidd och är rörlig på skridskorna. Jag har själv följt honom och fungerat som mentor åt honom under hans tid i Brynäs och har bra koll på honom. Göransson kanske initialt får kämpa med omställningen till stor isyta, men av det jag sett av honom kommer det ändå att kunna gå ganska fort. Det som är bra med collegespelare generellt är att de har mycket fokus på träning snarare än matchandet i de lagen, till skillnad från till exempel de nordamerikanska juniorligorna. Utifrån det kommer han också att komma hem förberedd på de kraven som ställs här.

Daniel Olsson Trkulja har de två senaste säsongerna spelat i Linköping där poängproduktionen avstannat något mot vad han levererade i Allsvenskan och AIK tidigare. Tjomme menar att det kan bero på att han inte fått chansen att visa vad han går för fullt ut i LHC. Även Daniel själv verkar vara inne på att han inte fick den roll han ville ha, något han hoppas på nu.
– Det ska bli otroligt roligt att få komma till en såpass anrik klubb som Leksands IF, som är en av landets största föreningar. Leksand har ett otroligt stöd med supportrar runt hela landet och det ser jag verkligen fram emot att få vara en del av. Jag hoppas att jag ska få en större roll nu än jag hade i Linköping. Jag vill ta chansen att visa upp mitt offensiva spel och bidra även med det, och inte bara ha den defensiva rollen i som jag hade i LHC. För min del vill jag komma tillbaka till den mer producerande rollen som jag har haft tidigare i min karriär, det är i den jag ser mig själv, säger Olsson-Trkulja.

Det tredje nyförvärvet är alltså Sebastian Wännström som även han är en stark skridskoåkare. Har inte stått för några supersiffror vad gäller poäng de två senaste säsongerna i HV71, desto bättre gick det i Rögle de två säsongerna han spenderade där. Även i detta fall menar Tjomme att spelaren inte fått rätt roll i HV71.
– Wännström är en riktig ”firecracker” från röd linje och framåt. Det är en speedig spelare som vill ta pucken till mål, vara i de heta zonerna, ta avslut och göra mål. Han har lång erfarenhet av spel på hög nivå. Jag tycker dock att han har hamnat lite i skymundan i HV71, och det är en spelare med en stor potential framåt, säger Tjomme.
Wännström har faktistk gjort två matcher i Leksands IF tidigare. Säsongen 2010/2011 var han inlånad under två matcher.

Samtliga dessa kontrakt gäller över säsongen 2020/2021.

*

Samtidigt får Erik Aterius lämna Leksand. Det var kanske inte helt oväntat att han skulle få det beskedet i och med att han haft svårt att få speltid den här säsongen. En fin story om Erik är hur han satt i min soffa efter att vi åkt ur mot Mora och vi pratade då om hur det här skulle bli hans chans att få vara med och spela upp klubben igen. I lördags satt vi på nytt i min soffa, dagen efter att han varit med och tagit oss tillbaka. En vacker stund och ett fint avslut på LIF-karriären för den här gången.


Truppen just nu:
MÅLVAKTER

#33 Axel Brage
MV

BACKAR
#3 August Berg
#5 Calle Själin
#7 Lucas Nordsäter
#8 Filip Johansson
#16 Daniel Gunnarsson
#20 Mattias Karlsson
#?? Mattias Göransson (NY)
B
B

FORWARDS
#13 Jon Knuts
#14 Oskar Lang
#19 Tobias Forsberg
#21 Mattias Ritola
#24 Thomas Valkvae-Olsen
#25 Linus Persson
#29 David Rundqvist
#100 Martin Karlsson
#?? Daniel Olsson Trkulja (NY)
#?? Sebastian Wännström (NY)
FW
FW
FW
FW
FW

LEDARE
Huvudtränare:
Assisterande tränare:
Målvaktstränare:
Materialförvaltare:

Lämnar Leksands IF:
#4 Mattias Nilsson
#12 Wilde Bröms
#15 Johan Porsberger
#17 Jesper Ollas
#23 Hugo Enock
#26 Kevin Schulze
#31 Jonas Arntzen
#34 Lukas Enqvist
#22 Erik Aterius

Tränare: Christer Olsson