Fyll hallen på annandagen!

Igår fattades då beslutet som till sist var oundvikligt för LIF. Leif Carlsson får lämna uppdraget som huvudtränare för Leksands IFs herrlag och istället kliver Roger Melin in på positionen för resterande del av säsongen samt nästkommande säsong. Jag tänker inte älta det som varit mer nu. Ni som brukar läsa det jag skriver vet min åsikt i frågan och nu vill jag bara lyfta blicken och se framåt.

Roger Melin är ett namn som passar för den här situationen som laget är i just nu, därför var jag glad igår när det enda som kommunicerades igår var att han skulle ta över för resten av den här säsongen. Jag blev lite mer frågande när Tjomme sa i LIFTV att kontraktet även gällde kommande säsong. Jag vet inte om det kan klassas som långsiktigt, att signa upp en tränare för 16 månader. Om dessutom Roger har varit i Tjommes tankar sedan han tog över förstår jag inte vad som dragit ut på tiden.

Innan Tjommes intåg ryktades det om att styrelsen skulle haft sikte på en tränare som idag är fast i ett avtal och därmed var tänkt till nästa säsong. Nej, inte Fredrik Söderström. Enligt källor ska denne tränare istället ha varit Stefan Klockare, som nu får ses som avskriven.

Hur som helst, nu får vi chansen att börja på en ny kula. Det handlar nu om att glömma det som varit och helt börja om på nytt. Roger Melins Leksand har inte förlorat nio raka matcher, Roger Melins Leksand är obesegrade. Roger Melins Leksand spelar premiär den 26/12 i Tegera Arena och jag vill uppmana alla som har möjlighet att ta sig dit.

Det är annandagen, så många många utflyttade masar och kullor är hemma i dalarna för julfirande. Kan man fira denna högtid på ett bättre sätt än att ta sig till den heligaste av platser och sjunga fram laget till en otroligt viktig premiärseger? Jag tror inte det.

Biljetter köper du här: https://lif.ebiljett.nu/Home/Tickets/336/false

Dessutom arrangerar Leksand Superstars halsdukens dag den här matchen, vilket historiskt sett har gett en häftig inramning. Det är även en Vision 2019-match, så varje åskådare genererar x antal extra kronor till Leksands IF.

Det finns med andra ord få ursäkter för att inte vara på plats.

Fyll hallen!