Filip saknas – så väntas LIF ställa upp ikväll

Så var det då dags för den sista grundseriematchen. Det har känts så nära så länge nu, men med tanke på alla småuppehåll som schemaläggaren slängt in så har den här slutspurten varit lång. Riktigt lång. Nu är vi i alla fall framme. Serien ska avgöras och för Leksands del handlar det om att ta tre poäng ikväll mot Björklöven på hemmais för att säkra fjärdeplatsen. Jag är övertygad om att LIF kommer vinna ikväll. Vi lär få se ett Björklöven som är än mer omotiverat än vad Vita Hästen var i onsdags. För Lövens del är det ännu en säsong som inte gått som de tänkt sig som tar slut ikväll. Nu väntar nya tider och Per Kenttä kommer snart in som sportchef.

Annons


Att dra kopplingar till säsongen 15/16 känns ju lite slappt, men ni minns väl att vi slutade fyra den säsongen också va? Ni minns väl att vi mötte just Björklöven i den sista grundserieomgången då också va? Ni minns väl att Löven inte hade någonting att spela för då heller va? Den gången vann LIF med 10-3. Skulle inte vara tråkigt om vi fick se något liknande ikväll.

I Leksand är Mackan Karlberg och David Rundqvist tillbaka, men nu saknas istället backen Filip Johansson. Sedan tidigare saknas även Filips radarpartner Calle Själin. Mackan och Rundqvists återkomst samt Filips frånvaro gör att det kastas om lite i laguppställningen. Så här väntas Leksand ställa upp ikväll:
Martin-Jon-Ollas
Ritola-Persson-Porsberger
Lang-Enqvist-Karlberg
Anton-Rundqvist-TVO
Åman

Schulze-Berg
Kolan-Gunnar
Matte-Enock
Nordsäter

Brage
(Arntzen)

Riktigt kul att Berg får chansen så högt upp i hierarkin. Tycker både han och Bergkvist går in på sju backar egentligen. Jag ser dem som starkare kort än Enock och Nordsäter. Brage som spikat igen i 184 minuter får chansen på nytt och det återstår att se hur lång den där nollan blir. Han har en bit kvar upp till Ed Belfour som har klubbrekordet, enligt @DomarnaPunktSe höll Ed sin nolla intakt i hela 250 minuter och 42 sekunder.

I övrigt hoppas jag att Västervik eller SSK petar ner KHK från sjundeplatsen. I och med att jag räknar iskallt med att LIF tar fjärdeplatsen ser jag hellre bortaresor till Västervik eller Södertälje än Karlskrona i slutspelsseriens fjärde omgång.


Speltips från CoolBet:
Jag fortsätter ändå spinna vidare på kopplingen till säsongen 15/16. Jag tror att Leksand kommer ha en hyfsat trygg ledning inför den sista och där kommer det rulla på framåt. Björklöven-spelarna kommer inte slänga sig och täcka skott, utan det känns som att LIF kommer få styra och ställa fritt. Kvällens drag blir således att det görs över 2.5 mål i den tredje perioden till 3.28.

1: 1.50 X: 4.90 2: 5.55