Beskedet: sju spelare och en tränare lämnar

Lagbygget är i full gång och det är snabba besked som gäller för vissa. Leksands IF gick ikväll ut med att sju spelare och en tränare lämnar föreningen efter avancemanget till SHL.
-Det är så klart tuffa besked att ge till spelarna, inte minst med tanke på den fantastiska resan vi gjort tillsammans. De är alla riktigt fina killar som varit starkt bidragande till framgången under säsongen, och både jag själv och vi som förening önskar dem all lycka i deras fortsatta utmaningar, säger Tjomme till leksandsif.se.

De spelare som lämnar är Mattias Nilsson, Wilde Bröms, Johan Porsberger, Hugo Enock, Kevin Schulze, Jonas Arntzen samt Lukas Enqvist. Framför allt tycker jag att det är jobbigt att spelare som Mattias Nilsson och Johan Porsberger lämnar. Matte är en stabil back som tyvärr är lite för skadebenägen och spelar därför lite för få matcher, framför allt denna säsong skulle han behövt vara hel för att ha en rimlig chans på en förlängning. Porsberger tycker jag mer och mer har lyckats anammat krigarandan i Leksand och har blivit allt bättre på att kombinera det sin annars väldigt liriga aura. Tycker dessutom att han den senaste tiden spelat till sig chansen att ta en plats i nästa års SHL-trupp. Nu blir det inte så och det ska bli intressant att se var alla dessa spelare tar vägen nu.


Tränaren som lämnar är Christer Olsson. Det blir ett hårt slag för ledarstaben. Christer har bara blivit lovordad sedan han klev in veckorna innan kvalspelet.
– Vad gäller Christer Olsson hade han en klausul i sitt avtal där han hade rätt att bryta avtalet efter säsongen, och den har han valt att utnyttja. Även Christer har givetvis bidragit stort till vändningen vi gjorde sedan han kom in i ledarstaben kring a-laget, och vi önskar honom lycka till i hans fortsatta arbete.

Att gissa att Christers nästa bås blir Örebros kan knappast ge några högre odds.

Såklart tuffa besked, men också viktigt att man har en GM som vågar ta dessa obekväma beslut. Det öppnar också upp en hel del platser för att fylla på med spets inför nästa säsong. Känslan är dessutom att detta inte är de sista avsked vi får ta.

Det här är ju också baksidan med att åka ur och att gå upp. Att se så många krigare man fattat tycke för lämna laget. Det är nästan värre när man går upp, för då har dessa dessutom gett så mycket tillbaka.