Bergkvist: ”Vi lär hitta glädjen”

Nej, inte heller den här matchen gick det att bryta den negativa trenden för LIF. Gästande Södertälje vann med komfortabla 0-4, en förlust som innebar Leksands åttonde raka nollpoängare något som aldrig hänt tidigare i klubbens historia.

Det såg bra (eller i alla fall bättre än tidigare) ut i den första perioden och Leksand var det lag som förde spelet och man bjöd på ett rakare spel genom mittzon än tidigare. De riktigt vassa målchanserna uteblev dock, åt båda hållen.
– Jag tycker att vi spelar bra i den första perioden, vi är bra med. Jag vet inte när vi gick in med 0-0 efter första senast, så det kändes som att vi hade något att bygga på där. Sen kommer det två mål i andra, då gick luften ur oss igen. Det har hänt så många gånger nu att vi borde lärt oss hur vi ska hantera det. Vi gör lite för mycket saker för oss själva istället för att göra det för killen bredvid. Det är tungt, säger backen Axel Bergkvist efter matchen.

Ja, i den andra perioden fick SSK utdelning och Leksand hamnade återigen i underläge. Något man inte lyckades ta sig ur, trots att man stundtals spelade bra även i den andra perioden. Tidigare matcher har vi fått höra från tränarhåll att det bara är pucken som inte vill in, men efter två perioder är jag osäker på om man fått med sig ett kryss in i omklädningsrummet ens vid maximal utdelning. Efter gästernas 0-3 i den tredje perioden började dock LIF plötsligt rada upp chanser och man forcerade på ett annat sätt än jag upplevt de senaste matcherna.
– Jag tycker att vi går mycket bättre på mål och vi får till bra lägen. Innan de här förlusterna hade det kanske blivit mål, men nu sitter det mycket mentalt. Vi gör ett gott försök tycker jag, säger Axel som inte är nöjd med sitt eget spel den här kvällen.
– Jag är inte speciellt nöjd, det är många passningar som inte går fram idag, säger han.

På fredag finns det en ny chans för LIF att stoppa den här förlustsviten, då IK Oskarshamn gästar Tegera Arena. IKO besegrade ikväll serieledande AIK på hemmais, så det kan bli en tuff nöt att knäcka för det här sargade LIF-laget. Jag frågade Axel hur man ska gå tillväga för att se till att vinna på fredag, och förbjöd honom samtidigt från att säga ”jobba hårdare”.
– Vi lär hitta glädjen, vi måste ta av oss ryggsäckarna och framför allt spela för varandra. Jag måste hjälpa killen bredvid mig, för nästa gång kommer han hjälpa mig. Vi måste jobba för varandra och hitta tillbaka till glädjen, avslutar han.

Att just glädjen saknas i LIF-truppen just nu är det nog ingen som missat. Det är också en av huvudorsakerna till att många nu vill se en förändring på ledarsidan. Jag har svårt att se att den ska komma efter den här förlusten, med en match så tätt inpå, utan kommer det en förändring så lär det bli efter fredagens match när ett långt uppehåll väntar för laget och således en möjlighet för en efterträdare att göra förändringar.