Att sparka Jörgen förändrar ingenting

SHL meddelade i dag att Jörgen Lindgren avslutar sin tjänst som organisationens VD med omedelbar verkan. Det framgår egentligen inte av deras nyhet om han avgått eller om han fått sparken, men Anders Källströms (ordf. SHL) får det i alla fall att låta som att det är styrelsens beslut.

Vad betyder det här då? Jo, att de som egentligen kommer med alla förslag har gjort sig av med mannen som hela tiden haft jobbet att försöka städa upp framför deras dörr. Det är inte Jörgen som kommit med wild card-förslag, kvalupplägg eller arenakrav. Han har säkerligen varit med, men det har ju Anders Källström också. Jörgen har fått ta skiten, av bland annat mig, för att han är ansiktet utåt för organisationen och jag hade köpt rakt av om anledningen till att sparka honom var att han inte klarar av att leda organisationen. För han har inte varit speciellt bra på att hantera krissituationer, vilket borde vara den viktigaste egenskapen för en person som ska företräda de som sitter i SHL:s styrelserum.

Istället är anledningen enligt Anders Källström att supportrar inte har förtroende för SHL och att SHL ska vara något som hockeysverige är stolta över, något som inte är fallet just nu. Visst var inte förtroendet för Jörgen speciellt stort, det var faktiskt obefintligt, men det är inte så att förtroendet för de som sitter i SHL:s styrelse är större.

För mig förändrar det här ingenting. Risken finns ju att det till och med blir sämre, för nu kan de ju faktiskt få in en person som är bättre på att krishantera och sälja in nästa våg av förslag från de egentliga bovarna.

SHL-ledningen tror garanterat att de köpt sig förtroende i och med detta beslut. De satte örat mot rälsen (för att prata Jörgen-språk dagen till ära) och deras slutsats blev att Jörgen måste bort. Nu tror de att supportrarna ska bli glada och förhoppningsvis sluta gnälla. Därför vill jag uppmana ALLA supportrar runt om i landet att fortsätta på samma väg som vi inlett den här säsongen. Jörgen har aldrig varit det huvudsakliga problemet, utan det är klubbledare och styrelsemedlemmar som gång på gång försökt rubba den bild vi har av svensk hockey och de sitter fortfarande kvar.

Spraya fler banderoller, skrik högre och prata med era klubbar. Det här är inte över, utan det här är bara början.