Aterius tillbaka i laguppställningen

Ikväll väntar en ny chans för Leksands IF att vända den här negativa trenden. Västervik står för motståndet i Plivit Trade-hallen. I Leksand saknas som bekant Axel Brage, Linus Persson och Mattias Karlsson. Ja, utöver Calle Själin och Mattias Ritola då.

Ritola, ja. Förra veckan skrev jag att han tränade i blå tröja, men den här veckan var han inte med laget på isen varken i måndags eller igår. Igår var det dock Calles tur att byta ut den gröna tröjan mot en blå, så förhoppningsvis stämmer decemberprognosen på honom.

I och med Linus Perssons frånvaro kommer man ställa upp på samma sätt som man gjorde i tredje perioden i söndags. Alltså går Rundqvist in mellan TVO och Lang, Anton Karlsson går mellan Wilde och Pors, Ollas centrar mellan Immo och Mackan samtidigt som krigarlinan är intakt. Aterius är tillbaka i laguppställningen och kommer vara uppsatt som trettonde.

Backsidan är något svårare att utläsa, i och med skadorna. Både August Berg och Jakob Stöffling har varit med och tränat i veckan, dessutom är Hugo Enock tillbaka.

Västervik, som just nu är en poäng ovanför det negativa kvalstrecket, bör vara en motståndare Leksand ska besegra, men man är ju långt ifrån säker. Tjomme uttalade sig i alla fall i DT om att han hade fullt förtroende för Leffe och att några förändringar på tränarsidan inte är aktuella. Detta trots att han inte pratat med spelarna om just den här situationen.

Återstår att se om vi får se en lika rolig match som den för exakt tre år sedan. Då gästade Karlskoga Tegera Arena. Gästerna ledde med ett mål med en minut kvar, då klev nyförvärvet Johan Porsberger fram och gjorde två snabba och såg till att LIF tog tre blytunga poäng. Dagen efter arrangerades LIF-natta, vilket var en del i att föreningen ens kunde fullfölja säsongen. En säsong som slutade i avancemang.

*

Filip Johansson blev inte uttagen till JVM, vilket såklart är tråkigt för Filip men bra för LIF som ju behöver alla backar man kan få. Däremot blev Rickard Hugg och Emil Bemström uttagna, så det finns i alla fall LIF-koppling i truppen den här säsongen.