Anton Karlsson: ”Det kan vara bra för oss”

Det blev seger igår mot Björklöven, men det satt långt inne. Trots att bortalaget kom till Leksand utan något att spela för, samt med endast 16 spelare tillgängliga, stod man upp bra samtidigt som LIF inte stod för någon bländande insats. Anton Karlsson summerade lagets prestation när jag träffade honom efter matchen.
– Ruskigt dålig första, jobbar upp oss i andra och dominerar i tredje. Två matcher i rad där vi är dåliga i den första perioden, det är något vi inte vill och något vi inte vill ha i slutspelsserien så det gäller att vi kommer upp lite nu, säger han.


Det var en match som till stora delar saknade intensitet och känslor. Anton var gjorde dock sitt för att väcka drabbningen till liv. I den andra perioden åkte han på en tveksamt dömd utvisning och samma situation blev han slashad fult. Domarens beslut gjorde att känslorna kokade över för forwarden, något som såg ut att väcka hans lagkamrater från det tillfälliga ide man gått in i.
– Det sitter lite kvar sedan jag var liten, det går lite hett till för mig ibland. Det kan brinna till för mig. Just den situationen kom domaren fram sedan och erkände att det var en felaktig utvisning. Sen att jag fick igång laget lite är ju bara positivt.
Det heta temperamentet fick vi se prov på flera gånger resterande del av matchen, något som resulterade i att ett par klubbor förbrukades.
– Det var två som gick av tror jag, sedan hade jag en riktigt trött klubba kvar så jag får skylla på det när jag missade någon chans i tredje.

Trots känslorna på isen var Anton på ett strålande humör efter matchen. Något som också märks i hans svar, framför allt när vi börjar prata om hans mål samt övriga samarbete med Thomas Valkvae Olsen. Anton var den som gav Leksand ledningen i den första perioden efter en fantastisk passning av just Valkvae Olsen. Så här säger han själv om situationen.
– Det var en bra pass av Tomas, det var väl den bästa han lagt den här säsongen, haha. Nä då, jag såg honom sätta sig ner ganska tidigt och det var skönt att se den gå in.
I den sista perioden gjorde Anton allt för att bjuda igen efter öppningsmålet. Gång på gång serverade han norrmannen, men pucken hittade aldrig in i nätet.
– Ja, han har fått några chanser av mig nu men det är väl dags att jag får börja göra det själv om han inte vill sätta dit den, haha.

Annons


Nu väntar slutspelsserien och Leksand inleder med den, på papperet, tuffaste matchen direkt: Västerås på bortais. Detta är dock ingenting som Anton räds, utan han tror snarare att det kan vara positivt för laget.
– Jag tror det kan vara bra för oss. Vi har haft två matcher som varit meningslösa för våra motståndare och det blir lite tuffare motstånd nu direkt, så det tror jag kan vara bra för hela laget.
Uppladdningen under helgen består av lite vila samt aktiviteter tillsammans med gruppen utanför isen.
– Vi har ledigt imorgon (lördag), sedan har vi träning på söndag och så ska vi faktiskt spela lite curling med laget. Allt vi kan göra som gör att laget kommer närmre varandra kommer hjälpa gruppen, så det ska bli roligt att slå dem där också, skrattar han.