Äntligen är det dags!

Det är inte ofta vi hockeysupportrar får uppleva det här. Med serielunksmatcher varannan dag i princip hela säsongen hinner man nästan aldrig bygga upp en längtan, en laddning och förväntningar på nästa match. Det är i stort sett säsongspremiären och nu, när kvalspelet äntligen drar igång, som vi har att se fram emot på en säsong. När jag vaknade imorse hade jag ett gäng meddelanden på telefonen från mina vänner som alla hade samma budskap: gameday!

För även om vi har varit med om 52 gamedays den här säsongen så har ingen varit lika viktig som den här. Det är det här vi har väntat på sedan i våras. Äntligen är det dags! Överallt på sociala ser jag leksingar som gör sig redo för att tag sig till Rocklundahallen för att hjälpa laget till en perfekt start på slutspelsserien. Det kommer med andra ord bli ordentligt drag i gurkstan ikväll, för jag räknar med att de på hemmastå är minst lika taggade som de vitblåa supportrarna.

Annons


Nog är det lite av en måstematch direkt, även om det är långt ifrån kört om man skulle förlora (vilket man gjorde 15/16 med exakt samma förutsättningar). Västerås är redan en poäng före Leksand i tabellen och skulle med andra ord kunna göra ett litet ryck vid seger i första omgången. Att komma fyra, som LIF gjorde, innebär ett ganska svårt spelschema. Efter kvällens match väntar BIK (femma) på hemmaplan, vilket betyder att man har den svåraste bortamatchen och svåraste hemmamatchen i omgång ett och två. Sist vi spelade den här serien förlorade vi som sagt första matchen mot IKO och dessutom förlorade vi mot Timrå hemma i omgång tre. Trots bara två poäng med oss in i serien och två förluster på fem matcher lyckades vi ta oss vidare efter 6-0-överkörningen av Mora. Med detta vill jag ha sagt att ingenting är över förrän det är över. Kom ihåg det genom hela den här serien och se till att ta er till arenorna och stötta laget, det är nu vi behövs som mest.

Leksands IF har den senaste tiden börjat publicera laguppställningen redan på förmiddagen (undra varför..?) och så här kommer man ställa upp:
Martin-Jon-Jeppe
Ritto-Linus-Pors
Anton-Rundqvist-TVO
Lang-Enqvist-Karlberg

Schulze-Filip
Kolan-Gunnar
Matte-Berg
Nordsäter-Enock

Brage
(Arntzen)

En väldigt väntad laguppställning, förutom att jag inte trodde att man skulle våga spela Berg på sex backar. Med det sagt menar jag inte att jag tycker att det är fel, snarare helt tvärtom, men det har verkat som att Enock legat högre i hierarkin tidigare den här säsongen. Berg anser jag ha ett bredare register och har alltid stått för stabila insatser när han fått chansen, så helt rätt att han spelar.

Solen skiner, Leksand ska kvala och bilen rullar inom kort mot Västerås. Vilken jäkla dag.Speltips från CoolBet:
Leksand har ju ingen vidare statistik mot Västerås den här säsongen, då man bara tagit två poäng på fyra matcher. Jag hoppas dock att LIF nu kliver in i den slutspelsbubbla som man pratat om, samma bubbla som Västerås varit i princip hela säsongen. Kan Leksand matcha Västerås intensitet och moral kommer man vinna den här matchen, för när det kommer till spets är Leksand betydligt starkare. Jag tror det här blir jämnt och därför är krysset till 4.15 väldigt lockande.

1: 2.25 X: 4.15 2: 2.75