Almtuna gästar Tegera ikväll

Ikväll gästar Almtuna Tegera Arena. Matchens betydelse får dock stå åt sidan, då även Niklas Eriksson ska förevigas i taket ikväll. Det kommer inte bli fullsatt, vilket är ett stort underbetyg till marknadsföringen och supportrarna.

Almtuna kanske kan ses som en lätt match, men sedan Falk klev in i båset har man definitivt höjt sitt spel. Man spelade jämnt med AIK och när man besegrade Västerås med 3-2 var det bara Samuel Ersson i VIK-kassen som höll nere siffrorna för gulsvart. Så med andra ord finns det inget som är lätt med kvällens match. Leksand måste hålla samma nivå som man gjort de senaste matcherna för att kunna kvittera ut sjunde raka segern.


På gårdagens träning stod powerplay på agendan och man har gjort några rotationer i formationerna i den spelformen. Fler lär vänta, då man idag gjorde klart med den offensivt lagda backen Kevin Schulze. Kevin kommer närmast från Västervik där han gjort 20 poäng på 41 matcher. Tidigare har han mest spelat i ECHL och även där har han stått för fina siffror poängmässigt, vilket också gett honom chansen att känna på AHL de två senaste säsongerna.
— Det är en skridskostark och spelskicklig back som har sin styrka i det offensiva spelet. Han är väl något sämre defensivt, men som sagt, bra på skridskorna och en god blick för spelet, det är min bild av honom, säger Roger om sitt senaste tillskott till Siljan News.

Speltips från CoolBet:
Leksands solida defensiv den senaste tiden tycker jag talar för att Almtuna inte kommer göra många mål i kvällens match. Därför får Almtuna under 2.5 mål till finfina 2.57 gånger degen bli kvällens spel på CoolBet.

1: 1.55
X: 4.75
2: 4.90