721 anledningar att fylla hallen

På fredag ska den meste Leksandsspelaren någonsin äntligen få sin tröja hissad i Tegera Arena då Leksand möter Almtuna i en match som enligt mig bör ha varit slutsåld redan förra veckan. Därför är det nästintill skrämmande att Leksands IF idag går ut med att vi precis passerat 4000 sålda biljetter.

De senaste åren har vi blivit bättre på att hylla men jag tycker att vi tenderar att hylla det nya mer än det gamla. Visst ska man blicka framåt, men vi måste ibland stanna upp och se till vad och vilka det är som byggt upp den här föreningen vi alla älskar. Det var till exempel mer drag kring hyllningen av Frögren än vad det är nu när en av föreningens absolut största genom tiderna ska få den ultimata bekräftelsen på allt han gjort för klubben. Jag vill med detta inte ta ifrån Frögga någonting, men han var bara här under två säsonger – Niklas gjorde 17 säsonger i a-laget, två i juniorlaget, tre säsonger som tränare i J20 och två som tränare i a-laget. Han har med andra ord krigat för våra färger i totalt 24 år. Han om någon förtjänar våra hyllningar.

Så vill du ha en anledning till att du ska köpa dig en biljett och ge järnet för Niklas på fredag? Vad sägs om alla de 721 gånger Niklas gav oss allt han hade? Nu är det vår tur.

KÖP DIN BILJETT HÄR!


Jag måste även ventilera mig lite angående Ritolas uppskjutna avstängning också, för jag blir inte klok på hela grejen. Jag tycker Sanny skriver om det bra på sin blogg, att det är märkligt att RIN kan kliva in och sparka undan benen på disciplinnämnden. MEN nu när LIF ändå valde att överklaga så undrar man ju varför det tog så lång tid? Nästan hälften av avstängningen hade redan gått och man kunde knappast ha förväntat sig ett snabbt besked. Nu kommer besked med en match kvar av avstängningen att den hävs i väntan på utredning och då ställer jag mig frågan; är det värt att spela Ritto på onsdag? Den här veckan möter vi Björklöven och Almtuna, två matcher vi ska vinna. Nu riskerar man ju faktiskt att besked kommer först nästa vecka och visar det sig att man kommer fram till att avstängningen är korrekt kommer Ritto istället missa KHK eller AIK borta, två betydligt tuffare matcher där Ritola verkligen behövs.