Vinst i SJUk match mot serieledaren

Leksand besegrade serieledarna Oskarshamn på bortaplan. En match som kan vara bland det svängigare jag skådat. Leksand ledde med två mål, Oskarshamn ledde med två mål, domaren ledde med två mål, ALLA ledde med två mål. Till slut vann Leksand med tre, närmare bestämt 7-4. 

Det hade kunnat bli en fin idrottsdag för staden Oskarshamn. Först spelade fotbollslaget Oskarshamns AIK den första matchen i kvalet till Superettan, en match man vann med 4-2 och på kvällen kunde man skapa sig ett rejält glapp ner till tredjeplatsen i Hockeyallsvenskan. Leksand lyckades dock förstöra festen.

Matchen var stundtals lik första mötet mellan dessa två lag. Leksand fick ha mycket puck, ofta i hemmalagets zon, och IKO spelade på snabba spelvändningar. Men en skillnad fanns det och den blev matchavgörande ikväll. Senast såg vi Leksand hålla till ute i sarghörnen mest hela tiden och IKO hade inga problem med att låta LIF skjuta skott från blå när ingen vitklädd spelare fanns där för att störa eller ta returer. Idag lyckades dock Leksand få in spelare på mål och en majoritet av de sju mål man gör kommer till just pga det.

Vi fick vara med om något historiskt också. På 23 sekunder hann Leksand göra 0-2 och IKO komma ikapp till 2-2. Något som, enligt Tomas Videkling (@domarnapunktse) är de snabbaste tre målen han hittar i sin databas som sträcker sig tillbaka till 2000.

Jag vill inte, och kommer inte, säga att vi gör en jättebra insats idag, trots att vi besegrar serieledaren borta – MEN det är ett stort fall framåt spelmässigt än det vi fått se tidigare.

! – Jon Knuts. Tre assist ikväll. Den andra fick en att tro att Oskar Lang växt några decimeter under uppehållet och bytt nummer till 13.
! – Axel Bergkvist. Hans spel i offensiv zon är underbart att se. Bör få chansen i PP istället för Kolan omgående.
! – Moralen. Riktigt starkt att resa sig igen efter att ha tappat 2-målsledningen till ett 2-målsunderläge.

? – Powerplay. Nu gör vi visserligen två mål i PP, men spelet (framför allt linan med Kolan som point) får det inte att stämma. Det måste till förändringar där nu.