Till och med Ben Thomas börjar få en flotte

För första gången sedan 30 december 2016 tog Leksand alla tre poäng i ett möte med Färjestad igår när gänget från Karlstad gästade Tegera Arena. Det sa faktiskt gänget på Cmore. Shit vilken trött statistik det ändå är, med tanke på att vi sedan dess spelat två säsonger i HA, men nu har ni också sett den. Gott så.

Färjestad kom till matchen som ett av seriens formstarkaste lag sett till de fem senaste matcherna, medan Leksand var ett av seriens formsvagaste trots två raka segrar. Därför var det en oviss match åskådarna i hallen och TV-soffan hade att vänta igår. Formstarka Färjestad började bäst och gick i från till en tvåmålsledning efter att man först fått stå och vifta på ett par lösa puckar framför Kaskisuo och sedan även bjudits på en alldeles för billig 2-mot-1-situation.

Zacke såg i alla fall till att matchen inte rann oss ur händerna med sitt snabba 2-1-mål. Leksand tog sedan över spelet och det var väl på det stora hela inte orättvist att det till sist slutade med en 5-4-seger för de vitblåa.

Att rabbla ännu mer situationer från matchen känns lönlöst, därför tänkte jag istället bara ta upp några punkter som jag vill lyfta fram.
1. Spelet framför eget mål. HERREGUD. Det känns som att Kaskisuo antingen måste bli bäst i världen på returkontroll eller att han blir bäst i världen på trippelräddningar för att vi ska hålla antalet insläppta mål på en rimlig nivå. Hur många mål har vi inte släppt in nu på att motståndarna får en, två, trehundra chanser att sopa in returerna som han släpper?
2. Angående Kaskisuo. Den båt jag byggt för honom har under säsongen växt sig större och större. För någon vecka sedan började den ta in lite vatten men nu är den så gott som ny. Flera spelare har fått båtar på sistone också faktiskt. Heineman, till exempel. Vissa spelare har dock inte fått någon jolle än, men efter sitt mål igår kanske någon kan börja snickra på en barkbåt eller flotte åt Ben Thomas?
3. Martin Karlsson. Hur fin är han inte? Gör han någonsin en dålig match? Nej, det gör han inte.

Nu blickar vi framåt och två matcher som kommer sätta laget rejält på prov. Både Örebro och Luleå inledde säsongen svagt, men har varvat upp ordentligt den senast tiden. Det är också två viktiga matcher tabellmässigt, då två segrar skulle skapa lite nödvändigt andrum ner till strecket och lite avstånd till framför allt Örebro. Återstår att se om någon av de skadade spelarna kan vara tillbaka, men såväl Ahnelöv som Knuts har varit på is de senaste dagarna. Dock i gul tröja, vilket innebär att spel kanske inte är jättenära.