Spelet för alla hockeyälskare

I min familj följs inte middagarna av efterrätt, utan vi plockar så fort som möjligt fram ett sällskapsspel. Helst ett frågespel i någon form. Jag hatar att erkänna när jag har fel, men jag måste medge att jag nog är den svagaste länken i familjen när vi till exempel ska jaga pluppar i en rafflande omgång av TP. Årtal för historiska händelser eller presidenter är inte min starka sida. Därför blev jag jäkligt glad när jag förra året fick höra om ett spel som hade släppts redan 2015, nämligen You Crash the Game.

You Crash the Game är ett frågespel som endast handlar om ishockey, så nu fick man showa. För även om min familj är relativt hockeyintresserade (två av fyra övriga medlemmar håller ju på SSK, så kunskapen är ju inte jättestor), så har de inte en sportmössa mot mig på det här spelet. Varför skriver jag då om ett tre år gammalt spel nu? Jo, för att det har lanserats en ny version. Med andra ord har ni fått den perfekta julklappen serverad på silverfat.

Den nya versionen innehåller 660 frågor i kategorierna NHL, svensk hockey, ögonblicket, blandat och istid (ny för den här versionen).
– Fokus ligger på frågor från 1990 fram till idag. Men i just istid-kategorin är det betoning på gamla legendarer, säger initiativtagaren David Kvicklund.
Vinnaren koras genom ett slutspel där det är först till 16 poäng som vinner, samma antal poäng som det krävs slutspelssegrar för att plocka hem Lord Stanley.
– Älskar du hockey kommer du gå igång på det här. Jag har verkligen saknat ett spel av den här typen.  Som hockeynörd finns det få saker som kittlar lika mycket som sköna hockeynamn och anekdoter. Jag hoppas att spelet kan bli en härlig ingång till kul umgänge med kompisgänget eller familjen med hockey som det givna samtalsämnet.

David är sedan barnsben en stor leksandssupporter och är det någonting som slår ett frågespel med bara hockeyfrågor, så vore väl det ett spel som bara handlar om Leksands IF. Någonting som inte verkar omöjligt om man frågar honom.
– Drömmen är att göra ett renodlat Leksandsspel, hur kul vore inte det?

Det vore helt fantastiskt, David.

Du kan köpa ditt spel för 289 kronor via den här länken.  Om ni uppger koden ”LIFnews” så slipper ni fraktkostanden när ni beställer spelet. Erbjudandet gäller en vecka från och med idag (fredag 30/11).